Ράλι διαρκείας στο Τόκιο – Νέο ρεκόρ 34 ετών για τον Nikkei

Ράλι διαρκείας στο Τόκιο – Νέο ρεκόρ 34 ετών για τον Nikkei

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ

nikkei-asia
Η Ιαπωνία ηγήθηκε της ανόδου στις αγορές της Ασίας, επεκτείνοντας το ράλι της ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές της Νότιας Κορέας σημείωσαν οριακή πτώση μετά τη διατήρηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ο ιαπωνικός δείκτης αναφοράς Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,77% για να διατηρηθεί πάνω από το όριο των 35.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 1990, κλείνοντας στις 35.049,86 μονάδες. Ο Topix κέρδισε επίσης 1,57% για να φτάσει σε νέα υψηλά 33 ετών, τερματίζοντας στις 2.482,87 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,07% στις 2.540,27 μονάδες και ήταν ο μόνος δείκτης αναφοράς που σημείωσε πτώση, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,81% στις 882,63 μονάδες.

Η Τράπεζα της Κορέας άφησε αμετάβλητο στο 3,50% το κύριο επιτόκιο δανεισμού της για όγδοη συνεχή φορά, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,44%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκε κατά 0,31%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,5% και έκλεισε στις 7.506 μονάδες, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Τετάρτης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια - Την ερχόμενη εβδομάδα η πρώτη υπουργική απόφαση

Εμβολιασμοί και στα φαρμακεία το επόμενο βήμα του υπ. Υγείας για το φρένο στον κορωνοϊό


Τα επιχειρήματα Μητσοτάκη για το «ναι» στον γάμο και το «όχι» στην παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης