Κώστας Σκρέκας: Από τον Μάρτιο μειώσεις τιμών σε απορρυπαντικά, καθαριστικά, πάνες - Έλεγχοι για αθέμιτη κερδοφορία σε 2 εταιρείες βρεφικού γάλακτος

Κώστας Σκρέκας: Από τον Μάρτιο μειώσεις τιμών σε απορρυπαντικά, καθαριστικά, πάνες - Έλεγχοι για αθέμιτη κερδοφορία σε 2 εταιρείες βρεφικού γάλακτος

Οι έλεγχοι συνεχίζονται, προχωρούμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είπε ο υπ. Ανάπτυξης

kostas-skrekas
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε από τον Μάρτιο να υπάρξουν μειώσεις τιμών σε προϊόντα όπως καθαριστικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής φροντίδας και πάνες προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος αποκάλυψε ότι την ίδια ώρα ελέγχονται για αθέμιτη κερδοφορία δύο από τις τέσσερις εταιρίες που εμπορεύονται βρεφικό γάλα.

«Το θέμα είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια. Οι ανατιμήσεις τους τελευταίους δύο μήνες μήνες και ειδικά μετά τον Σεπτέμβριο όπου ανακοινώνοται αυτές στο υπουργείο, έχουν σχεδόν μηδενιστεί ενώ σε σταθμισμένη βάση έχουμε αποκλιμάκωση των τιμών, αποπληθωριστικές τιμές που παρουσιάζονται στα σούπερ μάρκετ» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στις εταιρείες τροφίμων και σε προιόντα όπως καθαριστικά «αφού η επιτροπή ανταγωνισμού που είναι ο θεσμικός πυλώντας της πολιτείας που ελέγχει τις εταιρίες για αθεμιτό αναταγωνισμό και αθέμιτες πρακτικές χαρτογραφεί όλη την αγορά».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cy6npsqbasx5)


Όπως είπε «το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για απορρυπαντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, καθαριστικά σπιτιού και πάνες και γι' αυτό είχαμε σύσκεψη χθες με τον σύνδεσμο των σούπερ μάρκετ. Στόχος από τον Μάρτιο και μετά να βλέπουμε μειώσεις τιμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες που είχαμε διαπιστώσει αυξημένες τιμές αδικαιολόγητες σε σχέση με την Ευρώπη».

Ο κ. Σκρέκας αποκάλυψε, δε, ότι «συνεχίζουμε και σε άλλους κλάδους όπως το βρεφικό γάλα που έχουμε αύξηση τιμής έως 130%. Το βρεφικό γάλα αντιμετωπιζόταν ως παραφαρμακευτικό προιον και ήταν ακόμα ακριβότερο σε σχέση με αυτό που έχουμε τώρα. Όμως φαίνεται ότι η μεταρρύθμιση του 2011 για πώληση στα σούπερ μάρκετ δνε έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα μέτρα αυτά θα έχουν να κάνουν με ελέγχους, ήδη 2 από τις 4 εταιρίες ελέγχονται για αθέμιτη κερδοφορία εδώ και έναν μήνα. Έχουμε ήδη δώσει εντολή και για έλεγχο στις άλλες δύο για το αν αισχροκερδούν».

«Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα για να δούμε τις τιμές στο βρεφικό γάλα να μειώνονται και το ίδιο θα συμβεί και με άλλες κατηγορίες προϊόντων» τόνισε ξανά ο κ. Σκρέκας.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την τριήμερη ΚΟ στις Σπέτσες - «Έμειναν άφωνοι οι βουλευτές»

Οι Έλληνες celebrities που υποδέθηκαν το 2024 στο Ντουμπάι με βουτιές και glam πάρτι

Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε σπίτι στην Αθήνα; - Οι millennials, τα ανύπαρκτα διαμερίσματα και οι νέες διατάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης