Γεωργιάδης: Μείωση 30% στις εκκρεμείς συντάξεις - Είναι κάτω από 25.000 οι αιτήσεις

Γεωργιάδης: Μείωση 30% στις εκκρεμείς συντάξεις - Είναι κάτω από 25.000 οι αιτήσεις

Τι είπε ο υπουργός Εργασίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τις διακρατικές συμφωνίες για την εισαγωγή εργατικών χεριών - Αιχμές σε Κασσελάκη

Γεωργιαδης_24092023
Μείωση 30% στις εκκρεμείς συντάξεις έχει επιτευχθεί από τον Ιούλιο, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε σχετική καταγγελία συνταξιούχου που έγινε στον σταθμό, σύμφωνα με την οποία λαμβάνει 360 ευρώ το μήνα και αναμένει χρόνια την έκδοση της σύνταξης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στις 18:00 το απόγευμα παρουσιάζονται σε σχετική εκδήλωση όλα τα πεπραγμένα του ΕΦΚΑ, κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας του αλλά και τι προγρσαμματίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Είχα πει στις προγραμματικές μου δηλώσεις ότι στόχος μου είναι οι εκκρεμείς συντάξεις να πάνε κάτω από τις 30.000 στο τέλος του χρόνου και σήμερα είμαστε κάτω από τις 25.000» τόνισε και συνέχισε: «Τις παραλάβαμε 38.000 τις εκκρεμείς αιτήσεις και καταφέραμε μείωση 30% για τις κύριες συντάξεις».

Αναφορικά για τις επικουρικές είπε ότι ήταν 68.000 και τώρα είναι 42.000 οι εκκρεμείς.

Με το ΦΕΚ που εκδίδεται σήμερα, μπορεί να μειωθούν κατά 16.000 οι εκκρεμείς που αφορούν τις επικουρικές, πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εργασίας σχολίασε και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας: «Οι ιεράρχες έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπίζονται την Χριστιανική ηθική και τους κανόνες της Εκκλησίας, είναι δικό τους θέμα. Ακούω ευλαβικά τους Ιεράρχες, ποτέ δεν ήθελα μουγγή εκκλησία. Τη νομοθεσία ενός κράτους, όμως, δεν την έχει η Εκκλησία, αλλά η εκλεγμένη κυβέρνηση. Άλλο τομέα ευθύνης έχει το κοινοβούλιο και άλλο η Εκκλησία».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxtwvnbb4i3t)


Όταν ρωτήθηκε αν θα ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν τοποθετούμαι για ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο, αν δεν το δω πρώτα. Είμαι φιλελεύθερος, το κράτος δεν πρέπει να περιορίζει την ανθρώπινη ελευθερία. Όμως για να σας πω αν θα το ψηφίσω, πρέπει να το διαβάσω».

Παράλληλα, άφησε εκ νέου αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Λυπούμαι που χάλασα για λίγα λεπτά τις διακοπές του στο Παρίσι, έκανε μεγάλο κόπο να κάνει ανάρτηση στο TikTok για εμένα. Είναι ντροπιαστικό να αναφέρεται στην πρώτη ανάρτηση του υπουργού του Πακιστάν και να αγνοεί τη δεύτερη. Ο κ. Κασσελάκης ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, τους πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει τις διακοπές. Του έυχομαι καλές διακοπές και στο Τέξας, που θα παέι μετά. Τρεις μήνες πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόνο διακοπεύει κι εμείς είμαστε εδώ και εργαζόμαστε».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxtwvbtpa3oh)


Για τις διακρατικές συμφωνίες για την εισαγωγή εργατών, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Υπάρχει συμφωνία με Γεωργία, Μολδαβία και Ινδία, θα επικυρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και μετά θα προχωρήσουμε με Φιλιππίνες, Βιετνάμ και Αρμενία. Το Πακιστάν δεν είναι στις προτεραιότητές μας. Η Ελλάδα θα χρειαστεί εισαγωγή εργατικών χεριών. Θα πάρουμε λίγους από κάθε χώρα».


Ειδήσεις σήμερα:

Πλημμύρισε ο Φλοίσβος από τη βροχή - Κλειστές οι δύο λωρίδες στη Ποσειδώνος προς Πειραιά

Αποκαλύπτονται οι 177 φίλοι και τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν– Αγωνία στη Βρετανία που φτάνει μέχρι το Μπάκιγχαμ

Χαμόγελα στην Αθήνα για το μεταναστευτικό deal - Πώς θα λειτουργούν διαχωρισμός στα σύνορα και υποχρεωτική αλληλεγγύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης