Κατέρρευσε η συμφωνία για την εξαγορά της Figma από την Adobe για 20 δισ. δολάρια

Κατέρρευσε η συμφωνία για την εξαγορά της Figma από την Adobe για 20 δισ. δολάρια

Κοινή απόφαση των εταιρειών να τερματίσουν τη συμφωνία έπειτα από τις διαφωνίες των εποπτικών αρχών σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία

adobe_1
Η συμφωνία της Adobe για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού Figma, αξίας 20 δισ. δολαρίων, κατέρρευσε λόγω της αντίθεσης των ρυθμιστικών αρχών.

Η Figma αναπτύσσει μια συνεργατική διαδικτυακή εφαρμογή για το σχεδιασμό περιβάλλοντος εργασίας σε εφαρμογές.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να τερματίσουν τη συμφωνία, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά την αδυναμία τους να πείσουν τις ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν τη συγχώνευση.

Μεταξύ άλλων, η Adobe, που αναπτύσσει σειρά προϊόντων εικόνας και βίντεο όπως το Photoshop, το Illustrator και το Premier, θα καταβάλει στην Figma περίπου 1 δισ. δολάρια για την ακύρωση της συμφωνίας.

Κλείσιμο
Ο Guardian σχολίαζε πάντως μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης ότι τα 20 δισ. είναι υπερβολικά πολλά για την πραγματική αποτίμηση της Figma.

Όπως επισημαίνουν οι δύο εταιρείες, δεν φαίνεται ότι θα λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών στη Βρετανία.

Τον περασμένο μήνα, η βρετανική αρχή προειδοποίησε ότι η συμφωνία θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό στο λογισμικό σχεδιασμού προϊόντων, καθώς θα έφερνε σε επαφή δύο από τις κυριότερες εταιρείες του κλάδου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την πλευρά της, δήλωσε στην Adobe τον Νοέμβριο ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Figma μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό για την προμήθεια λογισμικού σχεδιασμού διαδραστικών προϊόντων και λογισμικού δημιουργικού σχεδιασμού.




Ειδήσεις σήμερα:

Αυτός είναι ο «πιστολέρο» που ψάχνουν για το αιματηρό περιστατικό με τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι

Ζωγράφου: Η ενεργή βόμβα που βρέθηκε κοντά στα ΜΑΤ - Ήταν κοντά σε φοιτητική εστία

Champions League: Δείτε τα ζευγάρια της φάσης των «16» - Ντέρμπι στο Νάπολι - Μπαρτσελόνα και Ίντερ - Ατλέτικο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης