ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Χατζηδάκης: Πρόσκληση και σε άλλους αμερικανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα

Χατζηδάκης: Πρόσκληση και σε άλλους αμερικανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα

«Δεν θα σπαταλήσουμε την πρόοδο που έγινε τα τελευταία χρόνια» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

xatzidakis-capital-link
Πρόσκληση και σε άλλους επενδυτές από τις ΗΠΑ να έλθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στην κεντρική ομιλία του τη Δευτέρα στο 25ο Invest in Greece forum που διοργάνωσε η Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός ανέπτυξε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, την εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών και των άμεσων ξένων επενδύσεων και τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με την υπόλοιπη ευρωζώνη, ρυθμό επέκτασης που προβλέπεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Οπως τόνισε στην ομιλία του στο επενδυτικό forum, «Στην Ελλάδα σήμερα βλέπουμε μια επανάσταση της κοινής λογικής. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία. Από τη μία ένα σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής που φέρνει αποτελέσματα. Από την άλλη, πολιτική σταθερότητα και μια ξεκάθαρη εντολή να αλλάξουμε τη χώρα. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε σε αυτήν την ιστορική αποστολή».

Στην ομιλία του υπουργού παρευρέθηκαν ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και νυν υφυπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση Biden κ. Goeffrey Pyatt, και o δισεκατομυριούχος μεγαλοεπενδυτής John Paulson.

Ο κ. Χατζηδάκης είχε επίσης σειρά επαφών με ανώτατα στελέχη επενδυτικών τραπεζών και επενδυτικών funds.

Ο υπουργός συζήτησε για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για θέματα ενέργειας με τον κ. Pyatt. Συναντήθηκε επίσης με στελέχη των επενδυτικών οίκων Nomura, Morgan Stanley, Lazard Asset Management, Point 72 Asset Management, Goldman Sachs, Stifel, Breakout Capital Partners, Consilience Capital, Αmbrosia Capital και Barclays.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι υπουργοί Χρήστος Σταικούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Δημήτρης Τσάκωνας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο κ. Χατζηδάκης παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο του CNN Richard Quest, τονίζοντας τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και τη δυναμική ανάκαμψη του τουρισμού που καθιστούν την Ελλάδα τη θετική έκπληξη της Ευρώπης.

Ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στις μεταβιβάσεις ακινήτων: Σε μία μέρα με ΑΙ από 1η Ιανουαρίου

Φωτογραφία: Τα σκυλιά που σκότωσαν τη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη - Τη δάγκωσαν πάνω από 50 φορές

«Λουκέτο» στο τουρκικό πρωτάθλημα μετά την γροθιά του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού στον διαιτητή του αγώνα με τη Ρίζεσπορ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης