Capital Link: Έτος ορόσημο για νέες επενδύσεις το 2024

Capital Link: Έτος ορόσημο για νέες επενδύσεις το 2024

Η Ελλάδα είναι πλέον «ορατή» στις ξένες αγορές και τους διεθνείς επενδυτές, είναι το συμπέρασμα της φετινής 25ης συνάντησης Κορυφής γα την Οικονομία στη Νέα Υόρκη - Το μήνυμα Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα είναι στη σωστή τροχιά»

capital-link1
Με την κοινή παραδοχή ότι η Ελλάδα έχει διανύσει μακρύ δρόμο την τελευταία τετραετία ολοκληρώθηκε το 25ο Ετήσιο Φόρουμ Capital Link Invest in Greece. Το συνέδριο που αισίως έκλεισε ένα τέταρτο του αιώνα, όπως αποδείχθηκε, είχε μια ειδοποιό διαφορά από τα προηγούμενα: αναφέρθηκε σε μια χώρα που καμία σχέση δεν έχει πια με αυτό που ήταν λίγα χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2019, καθώς είναι πλέον «ορατή» στις ξένες αγορές και τους διεθνείς επενδυτές. Εξ ου και η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς τις εργασίες του παρακολούθησαν πάνω από 1.000 άτομα, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Αμερική.

Στο μήνυμά του που αυτή τη φορά, λόγω έκτακτων πολιτικών συγκυριών, έφτασε σε γραπτή μορφή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τους επενδυτές να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους στην Ελλάδα, με τη διαβεβαίωση ότι η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της σταθερότητας, της συνέπειας και των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Capital Link, Νίκος Μπορνόζης, χαιρέτισε τη μαζική προσέλευση, επισημαίνοντας η θετική συγκυρία, με την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα, γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων επενδυτών.« Το σημερινό συνέδριο, παραδοσιακά, είναι ένα διεθνές συνέδριο για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη, το οποίο διοργανώνεται μαζί με τα Χρηματιστήρια Αθηνών και Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς τράπεζες», είπε ο κ. Μπορνόζης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης