Στις αγορές το Δημόσιο με επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου έως €200 εκατ.

Στις αγορές το Δημόσιο με επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου έως €200 εκατ.

Ο ΟΔΔΗΧ διενεργεί δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 4,25%, λήξης 15 Ιουνίου 2033

omologa
Στις αγορές βγαίνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου επιδιώκοντας να αντλήσει 200 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, σήμερα Τετάρτη θα διενεργηθεί Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 4,25%, λήξης 15 Ιουνίου 2033, σε άυλη μορφή.

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 .

Κλείσιμο
Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 15ης Νοεμβρίου 2023 .

Πάντως το κλίμα στη δευτερογενή αγορά είναι θετικό με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να έχει υποχωρήσει για μία ακόμη φορά κάτω από το 4% μετά και την ευνοϊκή έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θα ζήσουμε κάτι από χειμώνα το Σαββατοκύριακο προειδοποιεί ο Μαρουσάκης - Δείτε χάρτες

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 4 που άνοιγαν σπίτια σε Αττικη, Εύβοια - Είχε πεθάνει ηλικιωμένος αφού τον έκλεψαν

Ισραηλινά τανκς εισέβαλαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης