Youth Pass: 44.000 οι αιτήσεις το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της πλατφόρμας

Youth Pass: 44.000 οι αιτήσεις το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της πλατφόρμας

Δικαιούχοι για την ενίσχυση των 150 ευρώ είναι περίπου 200.000 νέοι 18 και 19 ετών

forologikesdiloseis2023
Τις 44.000 έφτασαν οι αιτήσεις για το Youth Pass μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς η πλατφόρμα άνοιξε χθες το πρωί. Οι δικαιούχοι περίπου 200.000 νέοι 18 και 19 ετών μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ. Οι αιτήσεις γίνονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. μέχρι και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Οι ενισχύσεις θα έχουν αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά - αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Σπύρος Φωκάς σε ηλικία 86 ετών

Ελιγμός Κασσελάκη: Τώρα ζητά δημοψήφισμα για την απόφαση να διαγράψει τους 4 - Και επίθεση στην οικογένεια Μητσοτάκη - Δείτε το βίντεο-διάγγελμα

Χτύπημα στη φοροδιαφυγή με «πρόστιμο» στα μετρητά - Πώς τα €1.000 θα κοστίζουν... €2.000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης