Ανδρεάδης και Ρέτσος για τουρισμό: Νέο ρεκόρ με πάνω από €20 δισ. το 2023, θετικά μηνύματα για 2024

Ανδρεάδης και Ρέτσος για τουρισμό: Νέο ρεκόρ με πάνω από €20 δισ. το 2023, θετικά μηνύματα για 2024

Από την πρώτη μεγάλη έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, τα πρώτα μηνύματα δείχνουν μια πάρα πολύ μεγάλη δυναμική της χώρας και για την επόμενη χρονιά

amerikanoi_tourismos_xr
Με επιδόσεις ρεκόρ και τουριστικές εισπράξεις ακόμη και πάνω από τα 20 δισ. ευρώ αναμένεται να κλείσει το 2023 για τον ελληνικό τουρισμό, με τα πρώτα μηνύματα για το 2024, όπως αυτά έρχονται για την Ελλάδα από τη μεγάλη έκθεση WTM που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, να παραπέμπουν σε «μεγάλη δυναμική».

Οι εκτιμήσεις έρχονται από τους δύο πρώην προέδρους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). των κ.κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Sani/Ikos, και Γιάννη Ρέτσου, διευθύνοντος συμβούλου των Electra Hotels & Resorts, οι οποίοι μαζί με τον κ. Γιώργο Βερνίκο, γενικό γραμματέα του Συνδέσμου, έδωσαν το «παρών» στο συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ VII».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, οι αντοχές που έχει ο ελληνικός τουρισμός είναι σημαντικές. «Η χώρα θα επιτύχει φέτος νέο ρεκόρ σε επίπεδο εσόδων, γύρω στα 20 δισ. ευρώ (σ.σ. από τα 18,2 δις. ευρώ του 2019), νομίζω και σε επίπεδο αφίξεων. Ήταν μια χρονιά σημαντική, δεδομένου ότι επιστρέψαμε στο 2019 που ήταν η προηγούμενη χρονιά».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κάτιας Νικολαΐδου πριν από τον θάνατό της

Στην ανθρωπιστική διάσκεψη στη Γαλλία για τη Γάζα ο Μητσοτάκης - Τα μηνύματα που θα στείλει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης