Επίδομα θέρμανσης: «Πάνε ταμείο» 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά – Αναλυτικά όλες οι περιπτώσεις

Επίδομα θέρμανσης: «Πάνε ταμείο» 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά – Αναλυτικά όλες οι περιπτώσεις

Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα myΘέρμανση ξεπέρασαν έως τα μεσάνυχτα τις 40.000 - Έως 8 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις - Τι έχουν να περιμένουν οι οικιακοί καταναλωτές

epidoma
Να ζεστάνουν το σπίτι (και κυρίως την τσέπη τους) με δύο ή και τρεις επιδοτήσεις συνολικά, ώστε να βγει άλλος ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, καλεί η κυβέρνηση έως και 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Για τους μισούς εξ αυτών, ο μαραθώνιος πληρωμών ξεκίνησε από χθες καθώς, παρά τις σχετικά υψηλές -για Νοέμβριο- θερμοκρασίες, μέσα σε 8 ώρες υποβλήθηκαν 22.000 νέες αιτήσεις στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ. Και μέσα στη νύχτα, από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα, υπεβλήθησαν άλλες τόσες, ξεπερνώντας συνολικά τις 41.200 καθώς τρέχουν να προλάβουν τη διορία ενός μήνα (έως 8 Δεκεμβρίου) για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Οι άλλοι μισοί όμως παίρνουν σειρά μετά τις γιορτές: από την Πρωτοχρονιά και μέχρι τον Μάρτιο, η επιδότηση θέρμανσης «φουλάρει», αλλά μόνο για όσους προσπαθούν να ζεσταθούν με ηλεκτρικές συσκευές (αντί αέριο ή πετρέλαιο κλπ), ώστε να επιδοτηθούν μέχρι και την άνοιξη του 2024.

Οι υπόλοιπες επιδοτήσεις ρεύματος σε νοικοκυριά όμως, τερματίζονται τέλη Δεκεμβρίου. Παρότι η αβεβαιότητα και ανασφάλεια στην αγορά Ενέργειας επιστρέφει και πάλι διεθνώς, το σκηνικό για τις οικιακές επιδοτήσεις φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει: εχθές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε «πάγο» τελικά στις προσδοκίες για ενδεχόμενη επέκταση των ενεργειακών επιδοτήσεων προς τα νοικοκυριά, συστήνοντας στις κυβερνήσεις της ΕΕ να εξετάσουν τη δυνατότητα (και τις οικονομικές αντοχές τους) για στήριξη έως Μάρτιο του 2024, μόνο για (ενεργοβόρες) επιχειρήσεις που πλήττονται από την διεθνή αστάθεια.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επιδείνωση του καιρού σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια


Διπλή τραγωδία σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης - Νεκροί 39χρονος και 38χρονος σε τροχαία


Συγκλονιστικό βίντεο: Άνδρας βγάζει όπλο και πυροβολεί εν ψυχρώ δύο διαδηλωτές στον Παναμά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης