ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 43.000 λίτρα προϊόντων για νοθεία καυσίμων - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 43.000 λίτρα προϊόντων για νοθεία καυσίμων - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Οι έλεγχοι έγιναν στα διόδια Ιάσμου, στη Ροδόπη, και στο λιμάνι του Πειραιά

aade__22_main
Μεγάλη ποσότητα χημικών διαλυτών και προϊόντων, που χρησιμοποιούνται στη νόθευση υγρών καυσίμων, εντόπισαν και δέσμευσαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι έλεγχοι έγιναν στα διόδια Ιάσμου, στη Ροδόπη, και στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα:

α) Δέσμευση βυτιοφόρου οχήματος από Βουλγαρία:

Οι ελεγκτές εντόπισαν βυτιοφόρο όχημα στον σταθμό διοδίων Ιάσμου. Το βυτιοφόρο, βουλγάρικης μεταφορικής εταιρείας, που είχε εισέλθει στη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού Ορμενίου, μετέφερε - κατά δήλωση - 24.366 λίτρα adblue, το οποίο αποτελεί πρόσθετο υγρό για κινητήρες, για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Αποστολέας φερόταν βουλγαρική εταιρεία, ενώ ως παραλήπτης είχε δηλωθεί ελληνική εταιρεία, με έδρα την Αττική.

Κλείσιμο
Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η απουσία πραγματικού παραλήπτη, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. Το βυτιοφόρο δεσμεύθηκε και οδηγήθηκε στο Τελωνείο Ξάνθης.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΑΑΔΕ:

Κατάσχεση 43.000 λίτρων προϊόντων για νοθεία καυσίμων


Τα αποτελέσματα από τη χημική εξέταση του διαλύτη κατέδειξαν ότι το βυτιοφόρο μετέφερε μείγμα ελαφρών υδρογονανθράκων, που προσομοιάζει με καύσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο, αλλά είναι επικίνδυνο νοθευμένο καύσιμο και όχι καθαρή βενζίνη.

Οι ελεγκτές εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο μείγμα επιχειρήθηκε να διοχετευθεί σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Οι τελωνειακοί ενημέρωσαν τους ομολόγους τους στην Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η είσοδος και δεύτερου βυτιοφόρου οχήματος με τα ίδια στοιχεία αποστολέα, παραλήπτη και μεταφορικής εταιρείας, από τον συνοριακό σταθμό Ορμενίου.

β) Δέσμευση δεξαμενής στον Πειραιά:

Ταυτόχρονα, στον Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν container με χημικούς διαλύτες, η μεταφορά των οποίων δεν είχε δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα των Τελωνείων.

Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα, η συνολική ποσότητα των διαλυτών ήταν 18.540 λίτρα, ενώ αποστολέας ήταν πολωνική εταιρεία και παραλήπτης ελληνική εταιρεία με έδρα στην Εύβοια. Η έρευνα έδειξε ότι η ελληνική εταιρεία είναι εικονική και χρησιμοποιείται για τη σύνταξη των εγγράφων μεταφοράς των φορτίων.

Η δεξαμενή container δεσμεύτηκε, ενώ με τη λήψη των αποτελεσμάτων της χημικής ανάλυσης θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κατάσχεσης για λαθρεμπορία. Η έρευνα για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Βούλα: Αυτοκτόνησε με καραμπίνα Ελληνοσύρος εφοπλιστής στο υπόγειο του σπιτιού - Είχε αφήσει σημείωμα στην πρώην σύζυγό του

Πήλιο: Η περιπέτεια 22χρονης που κάηκε σε πρόσωπο και σώμα στην προσπάθεια να ανάψει σόμπα

«Μετεωρολογική βόμβα» πλήττει χώρες της Ευρώπης - Έξι νεκροί από την κακοκαιρία «Ciaran»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης