Έρευνα: Η «ακτινογραφία» των «Airbnb» στη χώρα μας – Η επίδραση στην ελληνική οικονομία

Έρευνα: Η «ακτινογραφία» των «Airbnb» στη χώρα μας – Η επίδραση στην ελληνική οικονομία

Aύξηση τζίρου 10% από τα «Αirbnb» μέσα στην πανδημία στην Ελλάδα - Τι αναφέρουν τα στοιχεία του ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

airbnb
Αύξηση 10% καταγράφει από το 2019 ο τζίρος της αγοράς από τα Airbnb στη χώρα μας, φτάνοντας τα 3,76 δισ. ευρώ το 2022, από τα 2,99 δισ. ευρώ προ πανδημίας, εν έτει 2019.

Από το ποσό αυτό, ποσοστό 36% ή αλλιώς 1,38 δισ. ευρώ αφορά τον τζίρο μόνο από τη διαμονή, ενώ τα υπόλοιπα 2,38 δισ. ευρώ αφορούν λοιπές δαπάνες, σε εστίαση, ψώνια κ.τ.λ.. Πίσω στο 2019, από τα 2,99 δισ. ευρώ συνολικού τζίρου τα 1,25 εκατ. ευρώ αφορούσαν τον τζίρο των καταλυμάτων και το υπόλοιπο ποσό των 1,74 εκατ. τις λοιπές δαπάνες.

Πρόκειται για τα αναλυτικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), την οποία παρουσίασε ο κ. Γιώργος Δουκίδης στο πλαίσιο του 24ου συνέδριο ακινήτων της Prodexpo.

Σύμφωνα με αυτήν, ο κλάδος, με εντυπωσιακή ανάπτυξη από την εμφάνισή της στις αρχές της δεκαετίας του 2010, παρά τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία του COVID-19, κατάφερε να διατηρήσει τα μεγέθη του, επιδεικνύοντας δυναμική ανάκαμψη το 2021, ενώ το 2022 αντιστοιχούσε σε 28,6 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις που αντιπροσωπεύουν περίπου το 21,5% του συνόλου των διανυκτερεύσεων επισκεπτών στη χώρα, ή αλλιώς πάνω από 1 στις 5 διανυκτερεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η Άννα Βίσση μιλάει για την απεξάρτηση της κόρης της, Σοφίας: «Πάλεψε με έναν δαίμονα»


Ο «διπλός» Γιάννης δεν ήταν αρκετός για τους Μπακς, ήττα από τους Χοκς με 127-110 - Δείτε βίντεο


Σποραδικές βροχές σήμερα στα ανατολικά και νότια - Η πρόγνωση της εβδομάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης