Καλά νέα από το ΔΝΤ για την Ελλάδα - Παραμένει στο top 5 των πιο ανθεκτικών oικονομιών της Ευρωζώνης

Καλά νέα από το ΔΝΤ για την Ελλάδα - Παραμένει στο top 5 των πιο ανθεκτικών oικονομιών της Ευρωζώνης

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η χώρα μας θα έχει την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2023 και την 5η καλύτερη το 2024  - Επίσης, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα έχει τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας

dnt
«Ρουκέτες» στην ελληνική οικονομία, έριχνε με τις εκθέσεις μέχρι πριν 5 χρόνια και επί μια δεκαετία το ΔΝΤ. Κανείς ίσως δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι, αντί η Ελλάδα να χρεωκοπήσει προκαλώντας έναν παγκόσμιο οικονομικό «Αρμαγεδδόνα» (όπως απειλούσε για χρόνια η Αθήνα), τελικά η μικρή και ασθενής αυτή οικονομία της Ενωμένης Ευρώπης κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει μέσα από απανωτές κρίσεις, αλλά και να βγαίνει πιο δυνατή από άλλες πολύ πιο ισχυρές στην Ευρωζώνη.

Υπό τη σκιά ενός δεύτερου πολέμου στον «ζωτικό χώρο» της ανατολικής – νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου κινούνται τα συμφέροντας της Ελλάδας και απειλεί να τινάξει ξανά «στον αέρα» τις τιμές των καυσίμων (υγρών και αερίων) παγκοσμίως, η νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκτά νέο «φως», για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα στην πραγματική oικονομία, και πώς θα εξελιχθούν τελικά.

«Πόλεμος» στην Οικονομία

Ως μάντης κακών και πάλι, το ΔΝΤ κομίζει «γκρίζες» προβλέψεις για το μέλλον, κατά βάση χειρότερες από αυτές που προσδοκά η Αθήνα.

Αυτό δεν ανησυχεί πλέον την Ελλάδα όπως παλιά, όχι επειδή η κυβέρνηση αποπλήρωσε και «έδιωξε» το ΔΝΤ (αντί να «σχίσει» τα Μνημόνια), αλλά επειδή μετά από όλα τα πλήγματα που δέχθηκε, η χώρα τα καταφέρνει πολύ καλύτερα σε όλα τα επίπεδα από σχεδόν όλες τις άλλες στην ΕΕ.

Κλείσιμο
Αν και σε πολλούς φαντάζει παράδοξο –και εκτός Ελλάδος- η χώρα μας βρίσκεται και προβλέπεται να παραμένει σταθερά στο top – 5 των πιο ανθεκτικών Οικονομιών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ:

Ανάπτυξη: προβλέπει ότι η χώρα μας θα έχει την 3η μεγαλύτερη το 2023 και την 5η καλύτερη το 2024, από 4η το 2022. Σε κάθε περίπτωση θα είναι 2 έως και 3 φορές υψλότερη από τον μέσο όρο ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Λεπτομέρεια: καθώς το ΔΝΤ έχει δημιουργήσει παράδοση με τις «απαισιόδοξες» προβλέψεις του για τη χώρα μας (που εκ των υστέρων τις αναθεωρεί χωρίς να τις δικαιολογεί) στις «μακρινές» προβλέψεις του για το 2024 προβλέπει Ανάπτυξη μόλις 2% αντί 3% που προβλέπει στο Προσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Κυβερνητική πηγή στο protothema: Δεν φαίνονται σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ

Σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ για την «γραμμή» στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Σήμερα η «σκιώδης κυβέρνηση»

Κλιμάκωση του πολέμου - Το Ισραήλ δέχεται πυρά και από Συρία και Λίβανο, 1.200 νεκροί στο έδαφός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης