Ενστάσεις των σούπερ μάρκετ στα νέα μέτρα για την ακρίβεια

Ενστάσεις των σούπερ μάρκετ στα νέα μέτρα για την ακρίβεια

Τι έγινε στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης – Προηγήθηκε η πρώτη δημόσια παρουσίαση της Ένωσης τους

ese
Με αρκετές ενστάσεις εκ μέρους των σούπερ μάρκετ για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας συνοδεύτηκε η επίσημη πρώτη δημόσια εμφάνιση του συλλογικού οργάνου που σχημάτισαν μέσα στο καλοκαίρι.

Τις μεγαλύτερες ενστάσεις συγκεντρώνει το μέτρο για την κοινοποίηση των τιμοκαταλόγων των προμηθευτών ώστε τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ να μπορούν να κάνουν άμεσα ελέγχους για πιθανή παραβίαση της νομοθεσίας περί αθέμιτης κερδοφορίας. Και τούτο διότι οι αλυσίδες θεωρούν ότι αφενός οι ίδιες «εργαλειοποιούνται» προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στους προμηθευτές και αφετέρου θα επιφορτιστούν με ακόμα μεγαλύτερο όγκο πολύπλοκων γραφειοκρατικών εργασιών, που αποτελεί έξτρα κόστος αλλά τις θέτει υπεύθυνες έναντι οποιουδήποτε λάθος μπορεί να συμβεί.

Κάτι που υπογράμμισαν στον υπουργό κατά τη μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην οποία μάλιστα παρευρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ της νεοσυσταθείσας Ένωσης Σούπερ Μάρκετ υπό την Προεδρία του κ. Αριστοτέλη Παντελιάδη της METRO ΑΕΒΕ και την αντιπροεδρία του κ. Γιάννη Μασούτη, της ομώνυμης αλυσίδας.

Πρόταση τους είναι τη διαδικασία να την εκτελούν οι ίδιοι οι προμηθευτές, οι οποίοι θα είναι και υπόλογοι έναντι του υπουργείου και των ελεγκτικών κλιμακίων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ήμουν κουρασμένος, θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά, λέει τώρα ο Κασσελάκης για το «δικό τους κρατίδιο» για τα Κατεχόμενα

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει

Europa League: Με το δεξί πρεμιέρα για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ήττα για τον Ολυμπιακό - Δείτε τα 52 γκολ της βραδιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης