AirBnB: Βαριά πρόστιμα και έξωση από τις πλατφόρμες για όσους δεν «συμμορφώνονται»

AirBnB: Βαριά πρόστιμα και έξωση από τις πλατφόρμες για όσους δεν «συμμορφώνονται»

Ποια πρόσθετα στοιχεία θα στέλνουν στην εφορία οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης - Διασταυρώσεις ΑΦΜ με IBAN και «πρέσινγκ» πριν την «έξωση»

airbnb_pixabay
Με αποβολή από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, παρακράτηση μισθωμάτων και βαριά πρόστιμα απειλούνται όσοι δεν συμμορφώνονται με τα νέα φορολογικά δεδομένα που ισχύουν για όσους μισθώνουν ακίνητα μέσω AirBnB.

Από τη μια πλευρά, τίθεται σε εφαρμογή ένα αυστηρότερο πλαίσιο για την παροχή στοιχείων απο προς την εφορία. Οι τρεις δημοφιλέστερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας Μίσθωσης Airbnb, Booking.com και Expedia Group/VRBO υπέγραψαν χθες επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για να δίνουν επιπλέον πληροφορίες για τις τους πελάτες τους.

Για παράδειγμα θα στέλνεται «φάκελος» με όνομα, ΑΦΜ και IBAN για να ξέρει η εφορία εαν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο! Από την άλλη τίθεται σε εφαρμογή το νέο ποινολόγιο της εφορίας που ψηφίστηκε με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στους παραβάτες, που δεν συμμορφώνονται με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις, πέρα από τις ποινές που ήδη προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για τις άλλες πιθανές φορολογικές παραβάσεις.

Κλείσιμο
Για τις πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται προβλέπεται, μεταξύ άλλων, αναστολή δραστηριότητας και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ, καθώς και διακοπή πρόσβασης σε όσες που δεν συνεργάζονται. Για τους χρήστες που δεν δηλώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία στις πλατφόρμες προβλεπεται κλείσιμο του λογαριασμού τους στην πλατφόρμα, παρακράτηση πληρωμών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του F-35 που αναζητούσαν επί σχεδόν 24 ώρες οι αρχές στις ΗΠΑ

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα και έσπασαν τα τζάμια στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Λαμίας - Δείτε φωτογραφίες

Και η ΕΥΠ στις έρευνες για το τραγικό τροχαίο με τους πέντε νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης