Ρωσία: Πώς η προσπάθεια να «σωθεί» το ρούβλι έφερε στην επιφάνεια τη διχασμένη ελίτ της Μόσχας

Ρωσία: Πώς η προσπάθεια να «σωθεί» το ρούβλι έφερε στην επιφάνεια τη διχασμένη ελίτ της Μόσχας

Αναγκαστική αύξηση των επιτοκίων και συζητήσεις για capital controls - Η κεντρική τράπεζα της χώρας ανέλαβε την ευθύνη έπειτα μπαράζ προειδοποίεων για τους κινδύνους για την οικονομία

kremlino_arthro
Αν και η προσπάθεια «σωθεί» το ρούβλι από την κατρακύλα την περασμένη εβδομάδα να απέδωσαν καρπούς με μια σειρά παρεμβάσεις -τουλάχιστον προς το παρόν- ωστόσο παράλληλα αποκάλυψαν κάτι που τεχνηέντως επιχειρούν να αποκρύψουν στο Κρεμλίνο: το διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα πολιτικής μεταξύ της ελίτ των Ρώσων αξιωματούχων.

Καθώς το νόμισμα πλησίαζε στο επίπεδο των 100 ρουβλίων ανά δολάριο, οι αρχές ανέλαβαν δράση. Αλλά στο παρασκήνιο η επιχείρηση διάσωσης έδειξε μια λτβερνητική ελίτ που σπάνια ήταν τόσο διχασμένη σε θέματα κρίσιμων οικονομικών προτεραιοτήτων. Μια αδυναμία τη στιγμή που η χώρα προσπαθεί να συντηρήσει τη μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προσπάθειες να συγκρατηθεί το ρούβλι επικεντρώθηκαν τόσο στο τι προκάλεσε την πτώση όσο και στο τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό. Έπειτα από μία μακρά σειρά προειδοποιήσεων για επιδείνωση των εμπορικών μεγεθών και υψηλές κρατικές δαπάνες, η κεντρική τράπεζα με επικεφαλής την Ελβίρα Ναμπιουλίνα ανακοίνωσε ότι θα απέχει από αγορές σε ξένο συνάλλαγμα και στη συνέχεια συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη που οδήγησε σε μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο από την επίθεση των Τουρκοκυπρίων - «Αποσυρθείτε αμέσως από τη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ» λένε Αμερικανοί βουλευτές

«Τα άκουσε» η Μελόνι στην Ιταλία επειδή κάλυψε το φέσι των τουριστών στην Αλβανία - «Πλήρωσε με χρήματα των φορολογούμενων»

Τι γνωρίζουμε για τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού - Το φθινόπωρο τα νέα εμβόλια στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης