Έκλεισε το deal Μυτιληναίου – Volterra – Μέχρι τα €24 εκατ. το μέγιστο τίμημα

Έκλεισε το deal Μυτιληναίου – Volterra – Μέχρι τα €24 εκατ. το μέγιστο τίμημα

Υπογράφηκε η σύμβαση - Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

mytilineos
Την υπογραφή συμφωνίας για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας VOLTERRA από την ΑΒΑΞ ανακοίνωσε η MYTILINEOS.

Η εξαγορά αυτή όπως επισημαίνει, εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της MYTILINEOS για την διεύρυνση της πελατειακής της βάσης, ενισχύοντας περαιτέρω την καθετοποίησή της στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή και συμβάλει, στο μέτρο που της αναλογεί, στην εξυγίανση και στο consolidation των ενεργειακών αγορών στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των καταναλωτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΒΑΞ EΔΩ

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε τον Φεβρουάριο η εξαγορά της Watt&Volt.

«Πιστή στην πορεία που χάραξε μετά τον Εταιρικό μετασχηματισμό του 2022, η MYTILINEOS ενισχύει συνεχώς τόσο οργανικά όσο και με εξαγορές και τα 5 Sub-Segments του Κλάδου Ενέργειας. Η ενσωμάτωση της VOLTERRA (μετά την Watt+Volt) στο Sub-Segment M Energy Customers Solutions, αυξάνει το μερίδιο της αγοράς της MYTILINEOS σε ποσοστό 13%. Με την προσθήκη μεγάλων πελατών Υψηλής Τάσης, νέων εξαγορών και νέων πελατών Μέσης και Χαμηλής Τάσης, το ποσοστό αυτό αναμένεται εντός του 2024 να φτάσει το 20% - 25%, χάρη στο διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών με επίκεντρο την προμήθεια Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, αλλά και έξυπνων προϊόντων και λύσεων πλησίον του ενεργειακού φάσματος σε ανταγωνιστικές τιμές», τονίζει η MYTILINEOS.

Η ΑΒΑΞ θα εισπράξει κατά την ημερομηνία μεταβίβασης ποσό Euro6 εκατ. ως αρχικό τίμημα και ποσό 7 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή προσθέτου τιμήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εφόσον συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συναλλαγής εξελιχθούν ομαλά και επιτευχθούν συγκεκριμένοι μέσο και μακροπρόθεσμοι στόχοι, το συνολικό τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των 24 εκατ. κατά το μέγιστο.

H συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις λοιπές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Όλοι ήξεραν, κανείς δεν απέτρεψε το ραντεβού θανάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια - Τα τρία κενά στη στάση της ΕΛΑΣ

Στον Εισαγγελέα ο ντελιβεράς που έδειρε μέχρι θανάτου 50χρονο για μία παρατήρηση στη Θεσσαλονίκη

Γιατί ανεβαίνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης