Youth Pass και στα 18, αλλά… και στα 19

Youth Pass και στα 18, αλλά… και στα 19

Δύο φορές και όχι εφάπαξ το 150άρι σε όσους γεννήθηκαν από 2004 και μετά

youth_pass
Η τροπολογία για την καθιέρωση της άυλης Κάρτας Νέων, η οποία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή, έκρυβε μία «θετική έκπληξη» για τις οικογένειες με παιδιά ηλικίας 18 ετών, καθώς αποκαλύπτεται ότι θα το λάβουν και εφέτος τον Σεπτέμβριο, αλλά και την επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, η διάταξη ορίζει ότι «παρέχεται οικονομική διευκόλυνση, από το έτος 2023 και επόμενα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 150 ευρώ κατ’ έτος, σε νέους 18 και 19 ετών, με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους είχαν συμπληρώσει το 18ο και 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους το 20ό έτος».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφεξής όλοι οι νέοι θα εισπράττουν το επίδομα των 150 ευρώ όταν θα κλείνουν τα 18 τους, αλλά και ακόμα 150 ευρώ την επόμενη χρονιά που θα κλείνουν τα 19 τους. Δηλαδή συνολικά 300 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στην Κηφισιά - Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο, δείτε βίντεο

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη - Σε 2 μήνες το πόρισμα για τη συντριβή του Canadair

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης