Καραβίας: «Ήρθε η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων – Η Eurobank η 1η ελληνική τράπεζα χωρίς κρατική συμμετοχή»

Καραβίας: «Ήρθε η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων – Η Eurobank η 1η ελληνική τράπεζα χωρίς κρατική συμμετοχή»

Στην ατζέντα της τακτικής γενικής συνέλευσης της Eurobank η επαναγορά του 1,4% που κατέχει το ΤΧΣ - Στόχος μέρισμα 25% επί των κερδών του 2023

karavias
«Μετά από τόσο διάστημα που ζητούσαμε, από εσάς τους μετόχους μας, στήριξη και πίστωση χρόνου. Μετά από χρόνια συστηματικής προσπάθειας. Μετά από τόσες στενωπούς και υποτροπές, σήμερα μπορώ να ξεκινήσω με μία δήλωση: Ότι έχει έρθει η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων». Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της τράπεζας, στην ατζέντα της οποίας βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της επαναγοράς του 1,4% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Συναλλαγή που, όπως υπογράμμισε ο κ. Καραβίας, αποτελεί μία έμμεση ανταμοιβή μετόχων, καθώς μέσω αυτής αυξάνονται τα κέρδη ανά μετοχή. «Και δεν είναι τυχαίο ότι λάβαμε τη σχετική έγκριση του SSM, η πρώτη τέτοια που δίνεται σε ελληνική τράπεζα μετά την πολυετή οικονομική κρίση. Και θα είμαστε η πρώτη ελληνική τράπεζα χωρίς κρατική συμμετοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον CEO της Eurobank, η κατάλληλη ανταμοιβή των μετόχων βρίσκεται πλέον στο κέντρο του επιχειρηματικού της σχεδιασμού, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η σταθερά υψηλή απόδοση επί των ιδίων κεφαλαίων. «Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίσαμε το στόχο για το 2023 πρώτα σε 13% και τώρα τουλάχιστον σε 14%», επισήμανε. Αξίζει να αναφερθεί πως πέραν της πρότασης εξαγοράς του ποσοστού από το Ταμείο, η τράπεζα έχει ανακοινώσει την πρόθεση για διανομή σε μέρισμα ένα ποσοστό 25% της κερδοφορίας του 2023, κατόπιν της απαραίτητης εποπτικής έγκρισης, μετά από μία μακρά περίοδο (σ.σ. η τράπεζα δεν έχει δώσει μέρισμα από το 2008)».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη και την πυρπόλησαν

Το βίντεο που δημοσίευσε η Άντζελα Γκερέκου για τα 2 χρόνια από τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου

Η θεωρία της επίπεδης Γης – Το παράδοξο φαινόμενο των Flat-earthers που βρήκαν γόνιμο έδαφος στα κοινωνικά δίκτυα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης