Το 2023 η νέα χρονιά αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό – Οι πέντε βασικές προτεραιότητες

Το 2023 η νέα χρονιά αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό – Οι πέντε βασικές προτεραιότητες

Επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα, υποδομές, διαχείριση προορισμών, αγορά εργασίας και βιωσιμότητα οι 5 κύριοι πυλώνες στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού τομέα

koinwnikos_tourismos_xr
Το μήνυμα ότι το 2023 θα είναι η νέα χρονιά αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος θέτει πέντε στρατηγικούς στρατηγικούς πυλώνες για το επόμενο διάστημα εξέπεμψε χθες η νέα ηγεσία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στην επίσημη «πρώτη» μετά την αλλαγή σκυτάλης στον ΣΕΤΕ, ο νέος πρόεδρος κ. Γιάννης Παράσχης εκτίμησε ότι φέτος η τουριστική χρονιά θα εξελιχθεί στα επίπεδα του 2019 και ίσως λίγο καλύτερα, με την αγορά φέτος να λειτουργεί για πρώτη φορά μετά την πανδημία σε συνθήκες πλήρους κανονικότητας, με επιστροφή του ανταγωνισμού στην ευρύτερη περιοχή και τη σχέση ποιότητας- τιμής να παίζει σημαντικό ρόλο ως προς την τελική επιλογή των ξένων επισκεπτών. «Αυτό θα διαπιστωθεί στην πράξη ανάλογα με τον κάθε προορισμό. Συνολικά πάντως κι ενώ η εικόνα ανά περιοχή μπορεί να διαφέρει, μιλάμε για μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό».

Ερωτηθείς για το θέμα της ακρίβειας και για το αν υπάρχουν προσιτοί προορισμοί για τους Ελληνες, ο κ. Παράσχης τόνισε ότι όσον αφορά την προσφορά «προάγουμε τον υγιή ανταγωνισμό και θέλουμε έναν τουρισμό που σε επίπεδο ζήτησης δεν αφήνει κανέναν πίσω. Οτιδήποτε μπορεί να κάνει το τουριστικό προϊόν πιο προσιτό είναι ευπρόσδεκτο- δεν επικεντρωνόμαστε σε ένα αφήγημα για τον τουρισμό που θα λέει ότι θέλουμε μόνο πλούσιους τουρίστες. Ο τουρισμός είναι μία ..δημοκρατική βιομηχανία και η Ελλάδα προσφέρει μεγάλη διασπορά προϊόντων, υπάρχει τουριστικό προϊόν για όλους».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κλείσιμο

Παρελθόν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - «Η ΕΛΑΣ θα επεμβαίνει στα ΑΕΙ όταν πρέπει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης