Τουρισμός: Στα 7,6 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές και οδικές αφίξεις το α’ 5μηνο του 2023

Τουρισμός: Στα 7,6 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές και οδικές αφίξεις το α’ 5μηνο του 2023

Στα 5,3 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις με μεγάλη άνοδο 9,6% έναντι του 2019, στα 2,3 εκατ. οι οδικές φέτος με πτώση κατά 17%

tourismos_athina_kalokairi_art
Στα 7,6 εκατ. συνολικά ανήλθαν οι διεθνείς αεροπορικές και οδικές αφίξεις για το πρώτο πεντάμηνο του 2023, έχοντας σημειώσει άνοδο σε σύγκριση με το 2022 και οριακά αυξημένες έναντι των 7,5 εκατ. του 2019, με μεγάλο χαμένο τον οδικό τουρισμό από τα γειτονικά Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη που δεν έχει επιστρέψει ακόμη στα προ πανδημίας επίπεδα.

Ειδικότερα, με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝSETE), την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2023, καταγράφηκαν 5,3 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις σημειώνοντας αύξηση κατά 29,3% ή αλλιώς κατά 1,2 εκατ. αφίξεις πάνω από τα επίπεδα του Ιανουαρίου-Μαΐου 2022, περίοδος ωστόσο όπου ειδικά τους πρώτους μήνες ίσχυαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Αύξηση όμως κατά 9,6% καταγράφεται και συγκριτικά με τα 4,8 εκατ. διεθνών αφίξεων της περιόδου του πρώτου πενταμήνου του 2019 με το INSETE να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ο τουριστικός τομέας εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική, καθώς τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία εισερχόμενου τουρισμού είναι στην πλειονότητά τους αυξητικά τόσο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο όσο και σε σχέση με το 2019». Σημειωτέον ότι από αέρος έρχονται και οι επισκέπτες της χώρας που ξοδεύουν τα περισσότερα σε σύγκριση με αυτούς που έρχονται οδικώς.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση «κάθαρσης» σε στρατό και σώματα ασφαλείας ξεκίνησε ο Πούτιν μετά την ανταρσία

Πρώτη ματιά μέσα στον «υγρό τάφο» του Titan


Μεσημεριανές μπόρες με... 35άρια - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης