Ανοίγει την ψαλίδα υπέρ των αιολικών ο εθνικός σχεδιασμός, περιορίζει την ηλιακή ενέργεια

Ανοίγει την ψαλίδα υπέρ των αιολικών ο εθνικός σχεδιασμός, περιορίζει την ηλιακή ενέργεια

Τι αλλάζει στο νέο ΕΣΕΚ που βρίσκεται στα χέρια Σκυλακάκη, τον Ιούλιο θα κατατεθεί στην Κομισιόν για να δοθεί σε διαβούλευση ως τα τέλη του έτους

103058608_l
Την ποσόστωση της αιολικής ενέργειας έναντι της ηλιακής ανεβάζει το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα που βρίσκεται από χθες στο γραφείο του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να υποστεί την αναγκαία επεξεργασία πριν σταλεί εκπρόθεσμα στην Κομισιόν.

Όλα δείχνουν ότι το ορόσημο της 30ης Ιουνίου για να αποσταλεί το πρώτο draft στην ΕΕ δεν μπορεί να ικανοποιηθεί παρά το γεγονός ότι χθες ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός κ. Παντελής Κάπρος παρέδωσε στον διάδοχό του κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη το αναθεωρημένο ΕΣΕΚ που είχε παρουσιαστεί στις αρχές του χρόνου από τον τέως υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα.

Κατά πληροφορίες, το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει λόγω εκλογών να υπάρξει παράταση, ώστε το σχέδιο να υποβληθεί τον Ιούλιο στην ΕΕ. Εν συνεχεία να επιστρέψει με τα σχόλια από τις Βρυξέλλες και κατόπιν να βγει σε δημόσια διαβούλευση κάτι που προσδιορίζεται προς τα τέλη του έτους. Ωστόσο το νέο ΕΣΕΚ έχει περιθώριο να θεσμοθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Οι καθυστερήσεις στην ωρίμανση του σχεδιασμού αποδίδονται στις διαφοροποιήσεις ως προς τους ευρωπαϊκούς στόχους τόσο σε ό,τι αφορά το ενεργειακό μείγμα όσο και τη διείσδυση των ΑΠΕ αλλά και στις ποικίλες αντιδράσεις που συνάντησε από φορείς της αγοράς ως προς την συμμετοχή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα.

Κλείσιμο
Μία από τις βασικές διαφοροποιήσεις έναντι του αρχικού σχεδίου, θα είναι η αλλαγή ισορροπιών σε ό,τι αφορά το ισοζύγιο μεταξύ αιολικής και ηλιακής ενέργειας, το οποίο αρχικά έγερνε καταφανώς υπέρ των φωτοβολταϊκών.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ανήλικες ξυλοκόπησαν άγρια κορίτσι στη Βρετανία - Την κλώτσησαν αρκετές φορές στο κεφάλι

Κώστας Αγαπητός: Λίγο πριν πεθάνει ετοίμαζε τη μεγάλη επιστροφή στην ελληνική ακτοπλοΐα

Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη: Πατέρας σκότωσε την 3 εβδομάδων κόρη του με βαλλίστρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης