Εμπορικός κόσμος για εκλογές: Εμπρός για γενναίες μεταρρυθμίσεις

Εμπορικός κόσμος για εκλογές: Εμπρός για γενναίες μεταρρυθμίσεις

«Η κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και να σχεδιάσει την επόμενη τετραετία της χώρας»

Έμποροι Αθηνών: Να αναλάβουν τα κόμματα τις ευθύνες τους την επομένη των εκλογών
Το αποτέλεσμα των εκλογών, για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και για τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών δηλώνει την σαφή εντολή του ελληνικού λαού, στην κυβέρνηση, να συνεχίσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και να σχεδιάσει την επόμενη τετραετία της χώρας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Η επόμενη μέρα της νέας τετραετίας διακυβέρνησης της Ελλάδας ξεκινά με πολλές προσδοκίες από τους πολίτες και μεγάλες ευθύνες για τους πολιτικούς της κυβέρνησης, αλλά και της πολυκομματικής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς παράταξης της ΝΔ στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία και, προσωπικά, ενός μεταρρυθμιστή Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πολιτική της υπευθυνότητας, του προγράμματος και των έργων υπερίσχυσε εκείνης του λαϊκισμού, της εχθροπάθειας και της δημαγωγίας. Το αποτέλεσμα είναι μια σαφής εντολή του ελληνικού λαού σε μία αυτοδύναμη και πολυσυλλεκτική κυβέρνηση να συνεχίσει τη σκληρή προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και να σχεδιάσει την επόμενη τετραετία της χώρας. Οι Έλληνες, γνωρίζοντας πως είμαστε ακόμα "στα μισά του δρόμου" για την επίτευξη της επιθυμητής ευημερίας, επιλέξαμε για την επόμενη μέρα την αισιοδοξία, τη δημιουργία, την εργασία και την προκοπή. Η αγορά ξαναψήφισε σταθερότητα, σοβαρότητα, συνέπεια και συνέχεια. Το τέλος των εκλογών διαδέχεται η επόμενη μέρα, που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας τετραετίας. Είναι ώρα να επιτευχθεί η οικονομική και κοινωνική πρόοδος μέσω κοινών δράσεων με βασικούς στόχους, να εξαλειφθούν τα εμπόδια στην αγορά, να βελτιωθούν οι συνθήκες αμοιβών και εργασίας. Είναι ώρα αξιοπρεπών συντάξεων, καλύτερης διαβίωσης και ποιότητας ζωής των πολιτών. Είναι ώρα να ενισχυθεί η οικονομία και να διασφαλιστεί μια αρμονική ανάπτυξη με περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού κλίματος με την άρση των γραφειοκρατικών και άλλων διαδικασιών που στο παρελθόν ανέστειλαν τις παραγωγικές επενδύσεις. Είναι ώρα η νέα κυβέρνηση να βάλει ψηλά στις προτεραιότητές της, τους νέους και τους μικρομεσαίους. Είναι ώρα η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει μπροστά, έχοντας την ισχυρή εντολή του λαού να οδηγήσει τη χώρα στη συνολική αναβάθμιση και ανάπτυξη. Είναι ώρα να καταλάβουμε πως η κυβέρνηση της χώρας μας, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Είναι η ώρα της Ελλάδας μας !»

Σ. Καφούνης: Γενναίες μεταρρυθμίσεις, αμέσως…

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών ανέφερε: «Το αποτέλεσμα των εκλογών στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για γενναίες μεταρρυθμίσεις αμέσως, για να καλύψουμε την χαμένη δεκαετία.

Γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα να αναπτυχθεί, ώστε με πολλές νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα, αλλά και για τους ξένους που θέλουν να επενδύσουν. Ο εμπορικός κόσμος της χώρας δεν δίνει ούτε λεπτό ανοχή και με σοβαρές παρεμβατικές προτάσεις θα διεκδικήσει ότι έχει ανάγκη ο ισχυρότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας».


Ειδήσεις σήμερα:

Όλοι οι άνθρωποι του Μητσοτάκη: Το νέο Μαξίμου, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί

Οι καραμπόλες της νέας Βουλής: Στον ΣΥΡΙΖΑ οι μεγαλύτερες απώλειες, τα ονόματα που μένουν εκτός

«Σπαρτιάτες»: Πώς ο «Δούρειος Ίππος» του Κασιδιάρη βρέθηκε στη Βουλή

----------------


Εκλογές 2023
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης