Εκλογές 2023 - Axia: Tα εκλογικά σενάρια που δίνουν αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία - Η επενδυτική βαθμίδα είναι κοντά

Εκλογές 2023 - Axia: Tα εκλογικά σενάρια που δίνουν αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία - Η επενδυτική βαθμίδα είναι κοντά

Η Ελλάδα απέχει μία βαθμίδα από το στάτους της επενδυτικής αξιολόγησης από Fitch, S&P και DBRS και εκεί θα εστιάσει η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές

ekloges_kalpi_andras_arthro
Η Ελλάδα έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 25 Ιουνίου και οι οποίες θα διεξαχθούν βάσει διαφορετικού εκλογικού νόμου που προβλέπει μπόνους εδρών στο νικητήριο κόμμα, αναφέρει η Axia. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται πάνω από 20% του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται να κερδίσει άνετα.

Τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η Axia δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να διεκδικήσει περίπου το 42,2% των ψήφων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποσοστό ψήφων που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι είναι πιθανό επτά ή οκτώ κόμματα να υπερβούν το όριο του 3% και να εισέλθουν στη Βουλή.

Μετά τις εκλογές και καθώς η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την εφαρμογή της φιλικής προς τις αγορές και τις μεταρρυθμίσεις πολιτικές της, το κρίσιμο ζήτημα που θα εστιάσουν οι αγορές είναι η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Η Ελλάδα απέχει μία βαθμίδα από το στάτους της επενδυτικής αξιολόγησης από Fitch, S&P και DBRS, ενώ το χρονοδιάγραμμα εξέτασης της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου (DBRS).

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αποδώσει αποτελέσματα, επιτρέποντας στην Ελλάδα να επιτύχει ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης που ξεπερνούν τις μέσες επιδόσεις των χωρών της Ευρωζώνης. Δεδομένων των θετικών καταλυτικών παραγόντων που βρίσκονται μπροστά (ταμεία RRF, αυξημένες ιδιωτικές επενδύσεις, ισχυρότερος χρηματοπιστωτικός τομέας, τοποθέτηση συγκεκριμένων τομέων, συμπεριλαμβανομένων του τουρισμού και της ενέργειας), η ελληνική οικονομία θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, ενώ ο προϋπολογισμός θα συνεχίσει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα, οδηγώντας το χρέος προς το ΑΕΠ σε χαμηλότερα επίπεδα. Για το σκοπό αυτό, είναι πιθανό η Ελλάδα να αποκτήσει καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ζέστη μέχρι και το Σάββατο με καλοκαιρινές θερμοκρασίες - Τι καιρό θα έχουμε τις επόμενες ημέρες

Ποινική δίωξη στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό για ανθρωποκτονία της Αναστάζια

Ώρα μηδέν για το Titan: Έχει τελειώσει βάσει των προβλέψεων το οξυγόνο - Καταδύθηκε το γαλλικό ρομπότ

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης