Capital Economics: Η Νέα Δημοκρατία διασφαλίζει μεταρρυθμίσεις και πολιτική συνέχεια – Οι εκτιμήσεις για την οικονομία

Capital Economics: Η Νέα Δημοκρατία διασφαλίζει μεταρρυθμίσεις και πολιτική συνέχεια – Οι εκτιμήσεις για την οικονομία

Η ελληνική οικονομία ανέκαμψε με εντυπωσιακούς ρυθμούς από την πανδημία κυρίως εξαιτίας του τουρισμού - H ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας τα κρατικά ομόλογά της, αναφέρει ο βρετανικός οίκος

kyriakos_mi
«Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών με σαφή τρόπο και αυτό υποδηλώνει ότι θα υπάρξει συνέχιση της μετριοπαθούς δημοσιονομικής πολιτικής και των φιλικών προς την αγορά μεταρρυθμίσεων, όπως η αυξημένη ψηφιοποίηση και οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις», εξηγεί η Capital Economics.

Αν και η Ελλάδα έχει μακράν τον υψηλότερο δείκτη δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη, τα δημόσια οικονομικά της φαίνονται βιώσιμα για το ορατό μέλλον. Οι δαπάνες για τόκους είναι χαμηλές ως ποσοστό των κρατικών εσόδων και η μέση διάρκεια του δημόσιου χρέους είναι η υψηλότερη από την αναδιάρθρωση του 2012. Επιπλέον, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας τα κρατικά ομόλογά της, εάν και όταν ενεργοποιήσει το μέσο προστασίας της μετάβασης.

Ο βρετανικός οίκος εκτιμά ήπια ανάπτυξη 0,8% φέτος και 1,8% το 2024, ενώ η ανεργία θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία σε 12,1% φέτος και 11,6% το 2024. Ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί σε 4,2% από 12,5% το 2022 και στο 2,5% το 2024, ενώ το χρέος ως προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται στο 165% φέτος και στο 161% το 2024, από το 206% που είχε φτάσει στο τέλος του 2020.

«Η έντονη ανάκαμψη της Ελλάδας από την Covid-19 έφτασε σε απότομο τέλος, με την οικονομία να συρρικνώνεται ελαφρώς το α’ τρίμηνο, καθώς τα έσοδα από τον τουρισμό έχουν σταθεροποιηθεί περίπου στα προ της πανδημίας επίπεδα και δεδομένου του αντίκτυπου της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη συνολικά, προβλέπει μια συρρίκνωση και στο δεύτερο τρίμηνο», προβλέπει o οίκος προβλέψεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

«Τους σκοτώνει όλους»: Η ανατριχιαστική κλήση στην Άμεση Δράση για τον πατέρα που εκτέλεσε τους 3 γιους του


Νέος συναγερμός στον Έβρο - Περίπου 130 μετανάστες εντοπίστηκαν σε νησίδα

42χρονος Αλβανός απειλούσε ότι θα σκοτώσει το μωρό της συντρόφου του στα Μάλια επειδή έκλαιγε
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης