Πελαγίδης: «Το Eurogroup εμπιστεύεται την Ελλάδα - Η οικονομία παρουσιάζεται ανθεκτική»

Πελαγίδης: «Το Eurogroup εμπιστεύεται την Ελλάδα - Η οικονομία παρουσιάζεται ανθεκτική»

Διαπίστωσα ένα πολύ καλό κλίμα για τη χώρα, για την ελληνική οικονομία είπε ο υπηρεσιακός υπουργός μετά την την παρουσίαση της έκθεσης της Κομισιόν για την Ελλάδα

5899041
«Το Eurogroup μάς περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του και η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται ανθεκτική», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Πελαγίδης από το Λουξεμβούργο και με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης της Κομισιόν για την Ελλάδα. Συμπλήρωσε δε, μεταξύ άλλων, ότι «τώρα είναι η στιγμή να πάμε ακόμη παραπέρα με οικονομικές αλλαγές που πρέπει περαιτέρω να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό ώστε να τις υποστηρίξει ευρύτατα, να τις κάνει κτήμα του».

Ειδικότερα, ο κ. Πελαγίδης δήλωσε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup, τα εξής:

«Παρουσιάστηκε πριν από λίγο η δεύτερη post-program surveillance έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία στο Eurogroup. Η έκθεση της Επιτροπής είναι θετική, η έκθεση είναι δίκαιη. Το Eurogroup μάς περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του.

Διαπίστωσα ένα πολύ καλό κλίμα για τη χώρα, για την ελληνική οικονομία. Το κλίμα αυτό είναι επιτακτικό να το κάνει κτήμα του ο ελληνικός λαός, γιατί αυτός το κατάφερε αυτό με τις προσπάθειες και τις θυσίες του. Να περιβάλει με εκτίμηση και εμπιστοσύνη την επιτυχία αυτή και να την πάει λίγο παραπέρα, λίγο μακρύτερα, λίγο ψηλότερα.

Κλείσιμο
Την ώρα που άλλες χώρες- μέλη αντιμετωπίζουν ύφεση και δυσκολίες, η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται ανθεκτική. Δεν πρέπει, όμως, να επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση. Θέλω να το τονίσω αυτό.

Τώρα είναι η στιγμή να πάμε ακόμη παραπέρα με οικονομικές αλλαγές που πρέπει περαιτέρω να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό ώστε να τις υποστηρίξει ευρύτατα, να τις κάνει κτήμα του. Να βελτιώσουμε τη λειτουργία των αγορών για να παράξουν περισσότερο εισόδημα και απασχόληση, να βελτιώσουμε την ποιότητα και την παροχή των δημοσίων αγαθών. Η καλή αυτή στιγμή δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη».

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυάγιο στην Πύλο: Εννέα συλλήψεις από το Λιμενικό - Από την Αίγυπτο είχε ξεκινήσει το μοιραίο αλιευτικό

Εκλογές 2023: Υπέρ της αυτοδυναμίας Μητσοτάκη τάσσονται με επιστολή τους 22 ακαδημαϊκοί

Έρευνα ΔιαΝΕΟσις για την αγροδιατροφή: Το μέλλον του τουρισμού περνά από την ελληνική κουζίνα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης