Σταϊκούρας: Το πρόγραμμα σταθερότητας είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς

Σταϊκούρας: Το πρόγραμμα σταθερότητας είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς

«Αν ηταν εώλο το κείμενο, θα είχαμε δεχθεί ενστάσεις από τις Βρυξέλλες και οι αγορές θα ανησυχούσαν ήδη για την πορεία της χώρας»  είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ

staikoura
Tο πρόγραμμα σταθερότητας κατατέθηκε πριν από ένα μήνα και είναι το αποτέλεσμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των στελεχών του, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο πρώην ΥΠΟΙΚ έδωσε την εξής απάντηση στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα: «Ξεκινώ από το αυτονόητο, αν ηταν εώλο το κείμενο, θα είχαμε δεχθεί ενστάσεις από τις Βρυξέλλες και οι αγορές θα ανησυχούσαν ήδη για την πορεία της χώρας, θα είχαν αρχίσει να τιμολογούν πιο ακριβά την χώρα, ενώ τώρα συμβαίνει το αντίθετο, δανειζόμαστε φθηνότερα».

«Έχει κατατεθεί δώ και ένα μήνα. Αν ηταν εώλο το κείμενο, θα είχαμε δεχθεί ενστάσεις από τις Βρυξέλλες και οι αγορές θα ανησυχούσαν ήδη για την πορεία της χώρας» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct8pwqpevkyp)


Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε: «Αξιολογήθηκε η συνετή οικονομικό πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και έχει προεξοφληθεί η επενδυτική βαθμίδα που έρχεται αμέσως μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης της ΝΔ».

Αναλύοντας κάθε σημείο της κριτικής που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρουσίασε όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας υπογραμμίζοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε ότι η συνετή δημοσιονομική πολιτική ενίσχυσε τα εισόδηματα, τα οποία -όπως είπε- πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο και γρηγορότερα και να συγκλίνουν με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση στόχευσε στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα και πρόσθεσε ότι χρησιμοποιείς τα έσοδα και τα επιστρέφεις στην κοινωνία, δεν λεηλατείς την κοινωνία με φόρους όπως έκανε ο κ. Τσίπρας.

Καταλήγοντας, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι αυτές είναι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας: «αν είχαμε περισσότερες δυνατότητες, δεν θα ήθελε η κυβέρνηση να βοηθήσει περισσότερο την κοινωνία;» είπε και πρόσθεσε ότι «αποδείξαμε ότι υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα από τους στόχους και επιστρέφουμε μέρισμα στην κοινωνία με δίκαιο τρόπο».






Ειδήσεις σήμερα:

Το θαύμα της Κολομβίας: Ζωντανά βρέθηκαν τα 4 παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες μόνα στη ζούγκλα!

Πορνοστάρ ξεμπρόστιασε τον Γουίλιαμσον μόλις έμαθε ότι θα γίνει πατέρας: Ευχήσου να μην είμαι έγκυος γιατί έχω καθυστέρηση

Μπόρες και καταιγίδες σήμερα και αύριο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης