Ο Έλον Μασκ κατέκτησε ξανά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ κατέκτησε ξανά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Η περιουσία του Μασκ αποτιμάται πλέον σε περίπου 192,3 δισεκατομμύρια δολάρια

elon-musk
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ ξεπέρασε σε πλούτο τον μεγιστάνα των ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό, καθώς την Τετάρτη οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν κατά 2,6% το Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Ο Μασκ και ο 74χρονος Γάλλος επιχειρηματίας έδιναν φέτος μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση στο Bloomberg Billionaires Index, μια λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο Αρνό ξεπέρασε για πρώτη φορά τον Μασκ τον Δεκέμβριο, καθώς η βιομηχανία τεχνολογίας βρέθηκε υπό πίεση ενώ τα κλάδος ειδών πολυτελείας έδειξε ανθεκτικότητα απέναντι στον πληθωρισμό. Η LVMH, την οποία ίδρυσε ο Αρνό έχει κάτω από την ομπρέλα της brands όπως η Louis Vuitton, η Fendi και η Hennessy.

Η πίστη στην άνθηση του κλάδου της πολυτέλειας έχει αρχίσει να εξασθενεί εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, ιδίως στην ιδιαίτερα σημαντική αγορά της Κίνας. Οι μετοχές της LVMH έχουν σημειώσει πτώση περίπου 10% από τον Απρίλιο, ενώ μέσα σε μία μόλις ημέρα «χάθηκαν»11 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή περιουσία του Αρνό.

Κλείσιμο
Ο Μασκ, εν τω μεταξύ, έχει κερδίσει περισσότερα από 55,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω της Tesla. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Όστιν – η οποία περιλαμβάνει το 71% της περιουσίας του – έχει σημειώσει άνοδο 66% από την αρχή του έτους. Η περιουσία του Μασκ αποτιμάται πλέον σε περίπου 192,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη, ενώ του Αρνό σε περίπου 186,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Ακόμα θυμάται ποια είμαι» - Η κόρη του Μπρους Γουίλις μιλά για την καθημερινότητά του με την άνοια

Kαθηγητής στον Τύρναβο ψάχνει την αδελφή του που... πέθανε πριν από 60 χρόνια!

Σοβαρό τροχαίο στο Κορωπί - Σε κρίσιμη κατάσταση ο οδηγός
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης