Τρίμηνο – θρίλερ για την UBS: «Βουτιά» 52% στα καθαρά κέρδη

Τρίμηνο – θρίλερ για την UBS: «Βουτιά» 52% στα καθαρά κέρδη

Η ελβετική τράπεζα δέχθηκε πλήγμα λόγω δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ - Το μόνο θετικό σημείο στις επιδόσεις της αποδεικνύεται η προσέλκυση $28 δισ. από πλούσιους πελάτες λίγους μήνες πριν την εξαγορά της Credit Suisse

ubs
Η ελβετική UBS ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 52% σε σχέση με πέρυσι, εν μέσω δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Credit Suisse.

Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη ύψους 1,75 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η ελβετική τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις της κατά 665 εκατ. δολάρια μετά από ένα θέμα δικαστικής διαμάχης για στεγαστικά ενυπόθηκα χρεόγραφα στις ΗΠΑ.

Το μόνο θετικό σημείο στις επιδόσεις της UBS αποδεικνύεται η προσέλκυση 28 δισ. δολαρίων από πλούσιους πελάτες κατά τους μήνες που προηγήθηκαν της εξαγοράς της Credit Suisse Group, σε μια πρώτη ένδειξη για το πόσα περιουσιακά στοιχεία θα μπορέσουν να διατηρήσουν οι συνδυασμένες επιχειρήσεις.

Τα καθαρά νέα κεφάλαια στην παγκόσμια επιχείρηση διαχείρισης πλούτου της εταιρείας περιλάμβαναν 7 δισεκατομμύρια δολάρια που ήρθαν μέσα σε 10 ημέρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του αντιπάλου της. Η αποκόμιση κεφαλαίων για το τρίμηνο είναι μικρότερη από το ήμισυ των 69 δισ. δολαρίων που απέσυραν οι πλούσιοι πελάτες της Credit Suisse την περίοδο αυτή.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η εκεχειρία στο Σουδάν ανοίγει το «παράθυρο» για επαναπατρισμό και άλλων Ελλήνων εγκλωβισμένων

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια

«Κλειδώνουν» οι επιλογές Μητσοτάκη για το Επικρατείας - Η ΝΔ κάνει rebound μετά τα Τέμπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης