Credit Suisse: Εκροές $69 δισ. μέσα σε ένα τρίμηνο – θρίλερ

Credit Suisse: Εκροές $69 δισ. μέσα σε ένα τρίμηνο – θρίλερ

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι εκροές έχουν μετριαστεί αλλά δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί

credit-suisse
Η Credit Suisse ανακοίνωσε εκροές ύψους 61,2 δισεκατομμυρίων φράγκων (69 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το πρώτο τρίμηνο, υπογραμμίζοντας την πρόκληση για την UBS Group AG να διατηρήσει τους πελάτες της και περιουσιακά στοιχεία μετά την επείγουσα εξαγορά της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της.

Η ελβετική τράπεζα ανέφερε καθαρές εκροές 47,1 δισεκατομμυρίων φράγκων στη βασική μονάδα διαχείρισης πλούτου και δήλωσε ότι η επιβάρυνση απομείωσης 1,3 δισεκατομμυρίων φράγκων αφορούσε κυρίως την εν λόγω δραστηριότητα. Η τράπεζα δήλωσε ότι οι εκροές έχουν μετριαστεί αλλά δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί. Στη μονάδα της Ελβετίας, η εταιρεία είδε επιπλέον 6,9 δισ. ευρώ εκροών, κυρίως στην επιχείρηση ιδιωτικών πελατών.

Η κλίμακα των εκροών και των ζημιών αναδεικνύει τους κινδύνους για τη UBS σε μια ενσωμάτωση που η τράπεζα δήλωσε ότι μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Η Credit Suisse θα χάσει πιθανότατα περίπου το ένα πέμπτο των περιουσιακών στοιχείων στον τομέα της διαχείρισης πλούτου μετά τη συγχώνευσή της με την UBS, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup Inc. Αυτό θα ισοδυναμούσε με περίπου άλλα 110 δισεκατομμύρια φράγκα.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

«Κοκτέιλ» ιώσεων και κορωνοϊού μετά το Πάσχα - «Καμπανάκι» για την επιστροφή στα σχολεία

Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση της εβδομάδας

Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό – Τεράστιο μποτιλιάρισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης