«Λυπούμαστε πραγματικά» που κατέρρευσε η Credit Suisse, λέει ο πρόεδρος στους μετόχους

«Λυπούμαστε πραγματικά» που κατέρρευσε η Credit Suisse, λέει ο πρόεδρος στους μετόχους

Οι  μόνες επιλογές που υπήρχαν ήταν εξαγορά και η χρεοκοπία της άλλοτε κραταιάς τράπεζας 

credit_suisse_efim_arthro
Τη λύπη του για τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση την Credit Suisse έπειτα από 167 χρόνια πορείας μετέφερε στους μετόχους ο πρόεδρος της τράπεζας κατά την τελευταία γενική συνέλευση.

Ο Άξελ Λέμαν είπε την Τρίτη ότι «λυπάται πραγματικά» για το ότι η τράπεζα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση που οδήγησε στην εσπευσμένη εξαγορά από την UBS.

Πρόσθεσε ότι είχε σοβαρά σχέδια για να «γυρίσει τα πράγματα», αλλά απέτυχαν λόγω του πανικού στις αγορές για τον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank. «Παλέψαμε σκληρά να βρούμε λύση», αλλά τελικά είχαν απομείνει μόνο δύο: η συμφωνία με την UBS ή η χρεοκοπία, εξήγησε.

Οπότε «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που κανένας δεν μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει. Είναι θλιβερή ημέρα και για εμάς και για εσάς. Καταλαβαίνω την πικρία, τον θυμό και το σοκ όσων απογοητευτήκατε και επηρεαστήκατε από τις εξελίξεις».

Με πονά, συνέχισε ο Λέμαν, όπως αναφέρει ο Guardian, «ότι δεν είχαμε τον χρόνο να "γυρίσουμε τα πράγματα" εκείνη τη μοιραία εβδομάδα του Μαρτίου, τα σχέδια μας κατέρρευσαν. Λυπάμαι πολύ για αυτό».

Μέσα σε λίγες ημέρες οι πιέσεις των αγορών πάνω στην Credit Suisse την οδήγησαν στην εξαγορά από την UBS. Είχε προηγηθεί ένα μακρύ διάστημα σκανδάλων, αποτυχιών και προβλημάτων, που οδήγησε τις ελβετικές αρχές να προσφέρουν πιστωτική γραμμή 50 δισ. ελβετικών φράγκων και μετά να «ευλογήσουν» τον αναγκαστικό γάμο με την ανταγωνίστρια UBS.

Κλείσιμο
Όπως είπε και ο Λέμαν, η χρεοκοπία θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο για όλους.


Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Ο 34χρονος γιος δολοφόνησε με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι την 71χρονη μητέρα του

Ελένη Μενεγάκη: «Ζητώ συγγνώμη από τη Νατάσα Θεοδωρίδου, δεν το ήξερα»

ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία έγινε επισήμως το 31ο μέλος - «Αντίμετρα» ετοιμάζει η Μόσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης