Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Deutsche Bank - Πτώση 8,53% στη μετοχή της

Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Deutsche Bank - Πτώση 8,53% στη μετοχή της

Έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο στην Ευρώπη  με επίκεντρο τη γερμανική τράπεζα - Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

deutsche-bank-mak_2
Οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα συνεχίστηκαν και σήμερα, Παρασκευή, στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, όπου η πρώτη γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank, έκλεισε με πτώση 8,5% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν πολύ χαμηλότερα, ακόμη και στο -14%.

Εν τω μεταξύ και η Νέα Υόρκη άνοιξε με πιέσεις στον τραπεζικό τομέα, αν και στα μέσα της συνεδρίασης προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες.

Πτώση κατά 1,74% καταγράφηκε στο τέλος της συνεδρίασης στο Παρίσι, κατά 1,66% στη Φρανκφούρτη και κατά 1,26% στο Λονδίνο.

Η εικόνα της Παρασκευής έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της εβδομάδας όταν οι δείκτες ήταν στο «πράσινο» μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνίστριά της, την UBS.

Η μετοχή της Deutsche Bank έκλεισε με μεγάλη πτώση σήμερα λόγω της αύξησης του κόστους των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS), που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η μετοχή έκλεισε με πτώση 8,53% στα 8,54 ευρώ, αφότου έχασε έως 14% μέσα στην ημέρα, οδηγώντας μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε πτώση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Κλείσιμο
Η μετοχή της ανταγωνίστριάς της, της Commerzbank, υποχώρησε κατά 5,45% και διαμορφώθηκε στα 8,88 ευρώ.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Νέα Υόρκη

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού,  στα μισά της συνεδρίασης της Παρασκευής,  οι τρεις βασικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης,  ήταν σε φάση ανάκαμψης καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο, εξαιτίας των μεγάλων πιέσεων στη μετοχή της Deutsche Bank.

Ο βιομηχανικός Dow Jones, λίγο μετά τις 19:45 (ώρα Ελλάδος), υποχωρούσε οριακά, κατά 0,05% και διαμορφώνεται στις 32.088 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχωρούσε 0,02% ανεβαίνοντας στις 3.946 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq συρρικνώνεται στο 0,32% στις 11.749 μονάδες.


Οι σημερινές απώλειες επέρχονται εν μέσω της βουτιάς στις μετοχές της Deutsche Bank στην Ευρώπη, μια εξέλιξη που εντείνει εκ νέου τις ανησυχίες των επενδυτών για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Κι όλα αυτά, ενώ πριν λίγες ημέρες η UBS αναγκάστηκε να εξαγοράσει την Credit Suisse, προκειμένου να αποτραπεί μια άτακτη χρεοκοπία της δεύτερης, η οποία θα μπορούσε να παρασύρει στον… όλεθρο όλο τον τομέα.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών τελούν υπό αυξημένη πίεση. Η Citigroup, η JP Morgan και η Wells Fargo υποχωρούν κατά τουλάχιστον 2%, ενώ η Bank of America χάνει αυτήν την ώρα 0,6%. Οι περιφερειακές τράπεζες περιορίζονται κατά 1,5%.



Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητη δήλωση από τη μητέρα της 13χρονης στη Λακωνία - «Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πατέρας, πήγαινε με πολλούς»

Η Deutsche Bank το επόμενο «μαύρο πρόβατο» των ευρωπαϊκών τραπεζών - Τι προβλέπουν οι αναλυτές

Γιώργος Συγγελίδης: Ο οραματιστής πατριάρχης μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης