ΕΚΤ: Διαβεβαιώσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Τι λέει για τα ομόλογα AT1 της Credit Suisse

ΕΚΤ: Διαβεβαιώσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Τι λέει για τα ομόλογα AT1 της Credit Suisse

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες διαθέτουν αντοχές καθώς και ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα, διαβεβαίωσε ο εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

ecb
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες διαθέτουν αντοχές καθώς και ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα, διαβεβαίωσαν ο εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας SSM και το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (Single Resolution Board) σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη διάσωση της Credit Suisse.

Όπως αναφέρουν, το πλαίσιο εξυγίανσης που εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ενσωματώσει τις μεταρρυθμίσεις που συνέστησε το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι το βάρος της εξυγίανσης μίας προβληματικής τράπεζας πρέπει να το φέρουν οι μέτοχοι και οι πιστωτές της.

Ειδικότερα, οι κοινοί μετοχικοί τίτλοι είναι οι πρώτοι που απορροφούν τις ζημίες και μόνο μετά την πλήρη χρήση τους θα απαιτείται η απομείωση των ομολόγων ΑΤ1 (Αdditional Tier 1 bonds).

Aυτή η προσέγγιση έχει εφαρμοστεί με συνέπεια σε προηγούμενες περιπτώσεις και θα συνεχίσει να καθοδηγεί τις ενέργειες της τραπεζικής εποπτείας του SRB και της ΕΚΤ σε παρεμβάσεις κρίσεων.

Το πρόσθετο Tier 1 υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, είναι και θα παραμείνει σημαντικό στοιχείο της κεφαλαιακής διάρθρωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Κλείσιμο
Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση στις αγορές παρά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Ο βασανιστικός θάνατος της 12χρονης Λουίζε: Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα!

Χειροπέδες στους γιους και τον γαμπρό του 36χρονου που σκότωσε τον 45χρονο στην Ξάνθη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης