Αναλυτές: H τραπεζική κρίση φέρνει το τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων

Αναλυτές: H τραπεζική κρίση φέρνει το τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων

Όλα δείχνουν πως οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου θα «φρενάρουν» τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής τους πολιτικής

credit-suisse-svb_png
Οι παγκόσμιες αγορές ομολόγων προβλέπουν ήδη το τέλος της σύσφιξης των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Μέσα σε λίγες ημέρες, οι τοποθετήσεις των επενδυτών έχουν αλλάξει ριζικά, υποδεικνύοντας πως η Fed πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκιά της μόλις δύο ακόμα φορές. Παρόμοιες είναι και οι εκτιμήσεις οι οποίες αφορούν την Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), με τους επενδυτές να υπολογίζουν αύξηση των επιτοκίων της τάξης των 50 μονάδων βάσης στις τέσσερις επόμενες συνεδριάσεις των στελεχών.

Η Reserve Bank of Australia, φαίνεται πως έχει ήδη σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων της, με τους αναλυτές και τους επενδυτές να έχουν επικαιροποιήσει τις προηγούμενες εκτιμήσεις τους για δύο περαιτέρω αυξήσεις. Ακόμα και στην Ευρωζώνη η οποία ξεκίνησε τον δικό της κύκλο σύσφιξης πολύ αργότερα από τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες των ανεπτυγμένων οικονομιών, οι επενδυτές εκτιμούν πως το ανώτατο όριο των επιτοκίων θα κυμανθεί 80 μονάδες βάσης υπό των προηγούμενων εκτιμήσεων.

Αρκετοί αναλυτές συμφωνούν με τις επενδυτικές τάσεις αυτές, τονίζοντας πως η κατάρρευση της Silicon Valley Bank έχει προκαλέσει τόσο σημαντικούς κλυδωνισμούς, που θα αναγκάσει τη Fed σε επαναπροσέγγιση της στρατηγικής της, δημιουργώντας ένα «κύμα» χαλάρωσης και στις υπόλοιπες τράπεζες του κόσμου.

Κλείσιμο
Η Goldman Sachs εκτιμά πως η Fed θα κρατήσει τα επιτόκιά της σταθερά κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης της FΟΜC στις 21-22 Μαρτίου, ενώ η Nomura Securities υπολογίζει πως τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας θα αποφασίσουν μείωση των επιτοκίων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία


Τραγωδία στα Τέμπη: Οι τέσσερις «ασφαλιστικές δικλείδες» της Λάρισας που αγνοήθηκαν


24ωρη απεργία: Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν - Τι ισχύει για λεωφορεία, τρένα, μετρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης