Credit Suisse: «Ουσιώδεις αδυναμίες» στα οικονομικά της τράπεζας – Ο πρόεδρός της «λέει αντίο» σε αμοιβή $1,6 εκατ.

Credit Suisse: «Ουσιώδεις αδυναμίες» στα οικονομικά της τράπεζας – Ο πρόεδρός της «λέει αντίο» σε αμοιβή $1,6 εκατ.

Ο όμιλος μειώνει επίσης το κόστος λειτουργίας του με την περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας - Τι έδειξε ο έλεγχος της PwC

Credit-Suisse
Ο πρόεδρος της Credit Suisse Group AG Άξελ Λέχμαν παραιτείται από την ετήσια αμοιβή του -ύψους 1,5 εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων (1,6 εκατ. δολάρια)– για τον πρώτο χρόνο της θητείας του, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις της από την οικονομική κρίση του 2008.

Ο Λέχμαν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου του Ομίλου τον Ιανουάριο του 2022, δεν θα λάβει την αμοιβή που συνήθως καταβάλλεται επιπλέον των μισθών των μελών του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με την έκθεση αποδοχών της τράπεζας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, έπειτα από καθυστέρηση αρκετών ημερών λόγω ερωτήματος που είχαν καταθέσει οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Στον Λέχμαν κατανεμήθηκε αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων φράγκων για την περίοδο από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, ενώ στα σκαριά βρίσκεται πρόταση να λάβει χαμηλότερη συνολική αμοιβή ύψους 3,8 εκατομμυρίων φράγκων για την επόμενη μισθολογική περίοδο. Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να αυξήσει το τμήμα της αποζημίωσης του προέδρου που καταβάλλεται σε μετοχές στο 50% από 33%.

Με την παραίτηση από την αμοιβή του, ο Λέχμαν εντάσσεται στη λίστα των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου που δεν λαμβάνουν μπόνους για το προηγούμενο έτος. Υπενθυμίζεται ότι το 2022 η τράπεζα βρέθηκε αντιμέτωπη με ρεκόρ εκροών κεφαλαίων πελατών και πτώση της μετοχής της εν μέσω ανησυχιών για τα σχέδια αναδιάρθρωσής της. Η τράπεζα μείωσε το αποθεματικό του 2022 για όλους τους υπαλλήλους περίπου στο μισό, «αποταμιεύοντας» μόνο 1 δισεκατομμύριο φράγκα, από 2 δισεκατομμύρια φράγκα το προηγούμενο έτος.

«Oυσιώδεις αδυναμίες»

Αξιωματούχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχαν αμφισβητήσει τις αλλαγές που έκανε η Credit Suisse στις καταστάσεις ταμειακών ροών που αφορούσαν τα οικονομικά έτη 2019 και 2020, καθώς τα συμπεράσματα των σχετικών ελέγχων που έκανε γνωστά η τράπεζα την περασμένη εβδομάδα. Η Credit Suisse δεν διευκρίνισε αμέσως και σαφώς αν οι δυσλειτουργίες που είχε επισημάνει της SEC είχαν αντιμετωπιστεί, αλλά ανέφερε ότι είχε εντοπίσει «ουσιώδεις αδυναμίες» στον εσωτερικό έλεγχο των οικονομικών της.

Οι ουσιώδεις αδυναμίες που εντοπίστηκαν αφορούν την αποτυχία σχεδιασμού και διατήρησης αποτελεσματικών αξιολογήσεων κινδύνου στις οικονομικές καταστάσεις της, ανέφερε η τράπεζα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πότε θα απαντήσει ο Καραμανλής - Στη Βουλή η επόμενη «πίστα» της πολιτικής κόντρας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανοίγουν φάκελοι και «στόματα» σε βάθος 15ετιας - Έρχονται νέες διώξεις

Μύκονος: Οι αρχαιολόγοι μπλοκάρουν τις οικοδομές μετά τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης