ΥΠΕΝ: «Πράσινο» για το mega φωτοβολταϊκό των 220 MW της ΤΕΝΕΡΓ στο Κιλκίς

ΥΠΕΝ: «Πράσινο» για το mega φωτοβολταϊκό των 220 MW της ΤΕΝΕΡΓ στο Κιλκίς

Εγκρίθηκε η ΑΕΠΟ του project «Μιχαλίτσι» - Τι θα περιλαμβάνει και ποια άλλα έργα ακολουθούν - Ο Όμιλος ανεβάζει τον πήχη στην ηλιακή ενέργεια πάνω από τα 2 GW

kozani_fotov
Ένα καθοριστικό βήμα για το mega φωτοβολταϊκό των 220 MW που έχει δρομολογήσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην περιοχή του Κιλκίς έγινε χθες με την έγκριση της ΑΕΠΟ από το ΥΠΕΝ, «ξεκλειδώνοντας» μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ προχώρησε στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Φωτοβολταικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 219,1563 MW», στη θέση Μιχαλίτσι, των Δημοτικών Ενοτήτων Χέρσου-Κιλκίς-Πικρολίμνης και Πολυκάστρου, των Δήμων Κικλίς και Παιονίας στην Κ. Μακεδονία.

Φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Φωτοβολταικά Κιλκίς Μ.Ι.Κ.Ε.» και το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.) συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 219,1563 MW, το οποίο θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας 3.306.590,75 τ.μ.

Το γήπεδο εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού σταθμού εμπίπτει στην Κοινότητα Μεγάλης Στέρνας, της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου, του Δήμου Κιλκίς.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε όλη την απολογία του σταθμάρχη: Δεν θυμάμαι τι έγινε - Εικάζω ότι το κλειδί κούμπωσε στιγμιαία

Πώς έμαθε ο σταθμάρχης για τη σύγκρουση των τρένων - Ήταν ο φόβος των συναδέλφων του

Χαμός στο Survivor All Star με Ελευθερίου και Μαρτίκα, στον τάκο μαζί τους και η Ευρυδίκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης