Airbnb: Επιστέφονται πρόστιμα και αλλάζουν οι κανόνες για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Airbnb: Επιστέφονται πρόστιμα και αλλάζουν οι κανόνες για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Ποιοι μπορούν να πάρουν πίσω τα 100 ευρώ - Τι ισχύει πλέον για τους υπόχρεους - Αλλαγές και στην φορολογική ενημερότητα για τους οφειλέτες της εφορίας

airbnb
Καταργείται το πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων εφόσον έχουν δηλωθεί στη φορολογία εισοδήματος. Μάλιστα, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το 2018 μέχρι σήμερα, εφόσον αφορούν σε τέτοιες περιπτώσεις (δηλαδή τα μισθώματα τα έχουν δηλωθεί στην φορολογία εισοδήματος) ακυρώνονται ή, εφόσον έχουν εισπραχθεί, συμψηφίζονται ή επιστρέφονται κατά περίπτωση.

Αυτό προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπό τον τίτλο: «Διατάξεις για την ανάπτυξη, τις υποδομές και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού» που τέθηκε υπό διαβούλευση.

Ως γνωστό σε περίπτωση εκπρόθεσμης Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής επιβάλλεται αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Πλέον όμως το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στην περίπτωση που το εισόδημα που προκύπτει από την εκπρόθεσμη Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής, έχει περιληφθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους. Σύμφωνα με την ίδια διάταξη “πράξεις επιβολής προστίμου που εκδόθηκαν από την 1η.1.2018 και μετά για εκπρόθεσμη υποβολή Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής, εφόσον το εισόδημα που προκύπτει από την εκπρόθεσμη Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής έχει περιληφθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους, ακυρώνονται ή, εφόσον έχουν εισπραχθεί, συμψηφίζονται ή επιστρέφονται κατά περίπτωση”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές και καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Κυριακή

Στιγμές αρχαίου δράματος στις κηδείες των θυμάτων - Κουφέτα και λευκά μπαλόνια στη μνήμη τους

Στις 11:00 η απολογία του μοιραίου σταθμάρχη - «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη» είπε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης