Με… χαμηλές πτήσεις οι τιμές στο ρεύμα και τον Μάρτιο

Με… χαμηλές πτήσεις οι τιμές στο ρεύμα και τον Μάρτιο

Την Δευτέρα ανακοινώνονται από τους προμηθευτές τα τιμολόγια του επόμενου μήνα - Σε νέα πορεία αποκλιμάκωσης οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου

ilektriko_revma
Χωρίς μεγάλες μεταβολές αναμένεται να κινηθούν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Μάρτιο που θα ανακοινώσουν την προσεχή Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για κόστος στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα, διαμορφώνοντας την τιμή της κιλοβατώρας στην περιοχή των 0,20 λεπτών που ενσωματώνει και την πορεία αποκλιμάκωσης των τελευταίων μηνών. Ανάλογη θα είναι και η εξέλιξη των επιδοτήσεων που για το Φεβρουάριο κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μόλις στα 0,04 λεπτά ανά κιλοβατώρα, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους για τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η σταθεροποίηση των τιμών του φυσικού αερίου στα επίπεδα των 50 έως 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα από τις αρχές του έτους και οι χαμηλές τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έως το καλοκαίρι, δίνουν μια βαθιά ανάσα και στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης. Ήδη από τις αρχές του έτους παρατηρείται μια πτώση των προθεσμιακών συμβολαίων κατά 35%.

Στην αποκλιμάκωση των τιμών συνηγορούν το κλίμα ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ και τα υψηλά για την εποχή επίπεδα στις αποθήκες φυσικού αερίου, οι αθρόες εισαγωγές LNG και η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κάτι που αποτυπώνεται και στις τιμές φυσικού αερίου στον Ολλανδικό κόμβο συναλλαγών που χθες υποχώρησαν στα 49,5 ευρώ η μεγαβατώρα και πλησιάζουν τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο ξεκινά το μέτρο με τις 120 και 72 δόσεις

Εκτός υπηρεσίας αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβόλησε επίδοξο ληστή: Στο είχα πει ότι θα σε σκοτώσω (βίντεο)

Φαντάρος στην 1η ΜΑΛ ο 20χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στα Χανιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης