Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποιοι είναι δικαιούχοι

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποιοι είναι δικαιούχοι

H επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα φτάνει το 60% με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ

iliakos
Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα για την επιδότηση αλλαγής θερμοσίφωνα σε ηλιακό, καθώς η αιτήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο, οπότε και θα ανοίξει η πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr.

«Είναι πάρα πολύ καλό το πρόγραμμα» είπε ο Μπάμπης Καούκης, γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών στην ΕΡΤ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτός στην οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Δεν είναι και πολλά τα χρήματα, αλλά είναι και καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια. Όπως τόνισε, οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr», σημείωσε.

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher (κουπόνι)».


Το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση και η επιδότηση θα φτάνει τα 1.000 ευρώ. Και όπως είπε «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

Ειδήσεις σήμερα:

Βομβαρδισμένο τοπίο στο Αιγάλεω - Έκρηξη σε μαγαζί με φιάλες υγραερίου, 2 τραυματίες

Ο Μπρους Γουίλις δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει αλλά τον έβαζαν να παίζει σε ταινίες δράσης

Τρόμος για 24χρονη σε γυμναστήριο στις ΗΠΑ - Της επιτέθηκε νεαρός για να τη βιάσει (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης