ΔΕΗ: Αλλαγή πλεύσης για την υπερσύγχρονη μονάδα της Πτολεμαΐδας 5

ΔΕΗ: Αλλαγή πλεύσης για την υπερσύγχρονη μονάδα της Πτολεμαΐδας 5

Θα παραμείνει σε στρατηγική εφεδρεία σύμφωνα με τη ΔΕΗ και την κυβέρνηση και μετά το 2028

ptolemaida5
Το μήνυμα ότι η Πτολεμαΐδα 5 δεν ανατρέπει τον σχεδιασμό της ΔΕΗ για την απολιγνιτοποίηση έστειλε χθες ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Στάσσης, κατά την επίσκεψή τους στο εργοτάξιο της νέας λιγνιτικής μονάδας. Όπως υπογράμμισαν, η καθαρή ενέργεια παραμένει στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας, τονίζοντας ότι σε κοντινή απόσταση κατασκευάζεται το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης ισχύος 550 MW στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Πτολεμαΐδα.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, εξήγησε ότι η ενεργειακή κρίση υπαγορεύει να υπάρχει κάθε διαθέσιμο μέσο με στόχο την ενεργειακή θωράκιση της χώρας. Τόνισε όμως πως η Πτολεμαΐδα 5, αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο, αυτόν της ενεργειακής ευστάθειας, σήμερα και στο μέλλον της στρατηγικής εφεδρείας. Τι σημαίνει όμως αυτό για την λειτουργία της 5ης ολοκαίνουριας μονάδας που θα μπει σε εμπορική λειτουργία εντός της άνοιξης;

Όσοι παρακολουθούν τη στρατηγική της ΔΕΗ, καταλαβαίνουν ότι η παράταση του λιγνίτη είναι προσωρινή με την Επιχείρηση να επαναφέρει την συζήτηση στα προ κρίσης επίπεδα.

Για τον σχεδιασμό της εταιρείας είναι πλήρως ενημερωμένο και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς η Επιχείρηση σκοπεύει μέσα στο χρόνο να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο λειτουργίας της αλλά και να αποφασίσει πότε θα τερματίσει το λιγνίτη και πώς.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στις ερωτήσεις της υπεράσπισης Πισπιρίγκου θα απαντήσει σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης

«Συγγνώμη, λάθος» λένε τώρα οι ΗΠΑ για το... «Μπαλόνια-γκέιτ»

Λόπεζ και Άφλεκ γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο με το ίδιο τατουάζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης