Χρέη στο Δημόσιο: Αναβιώνει η ρύθμιση των 120 δόσεων – Νέα ρύθμιση οφειλών για συνεπείς

Χρέη στο Δημόσιο: Αναβιώνει η ρύθμιση των 120 δόσεων – Νέα ρύθμιση οφειλών για συνεπείς

Με την πληρωμή δύο μηνιαίων δόσεων θα αναβιώνει η συμμετοχή στη ρύθμιση – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

mitsotakis2
Την αναβίωση των ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων, σε περιπτώσεις που κάποιοι φορολογούμενοι βγήκαν εκτός, λόγω αδυναμίας πληρωμής 1-2 δόσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Κοζάνη.  Παράλληλα, θα υπάρξει ρύθμιση και για τους συνεπείς, που δυσκολεύονται μετά την πανδημία. 

Η αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων θα γίνεται με την καταβολή, από πλευράς οφειλέτη, δύο μηναίων δόσεων. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η επανένταξη σε ρύθμιση ήταν ένα από αιτήματα που δέχθηκε.

«Ένα από τα αιτήματα ήταν τι γίνεται, αν έχω χάσει κάποια ρύθμιση, να αναβιώσει. Η απάντηση είναι “Ναι” θα γίνεται. Θα γίνει και αυτή η ανακοίνωση. Με δύο μηνιαίες δόσεις θα μπορούν οι συμπολίτες μας να αναβιώσουν παλιές συμμετοχές τους σε ρυθμίσεις, από τις οποίες είχαν βγει» είπε. Οι ανακοινώσεις αναμένονται από τους αρμόδιους υπουργούς.

Παράλληλα, θα υπάρξει και ένα νέο σχήμα 36-72 δόσεων για συνεπείς πολίτες που δημιούργησαν νέες οφειλές τα τελευταία χρόνια. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που δυσκολεύονται μετά την πανδημία.

«Υπάρχουν και συνεπείς συμπολίτες μας που δυσκολεύονται μετά την πανδημία. Πρέπει να κάνουμε κάτι και γι’ αυτούς και τις νέες οφειλές που δημιούργησαν. Θα υπάρξουν νέα σχήματα από 36 έως 72 δόσεις», ανέφερε.




Ειδήσεις σήμερα:

O Πούτιν προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο, προειδοποιεί ο Στόλτενμπεργκ


Τσαβούσογλου: Μετά τον σεισμό ανοίξαμε νέα σελίδα με την Ελλάδα

O Ζεράρ Πικέ παραδέχεται είναι... «μαριονέτα» της Κλάρα Κία - «Η κοπέλα μου διαλέγει τα ρούχα μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης