Στα άδυτα της Παρί Σεν Ζερμέν: Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ σε φωτογραφίες για πόστερ

Στα άδυτα της Παρί Σεν Ζερμέν: Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ σε φωτογραφίες για πόστερ

Σπάνιες φωτογραφίες και λεπτομέρειες από τα αποδυτήρια της πρωταθλήτριας ομάδας της Γαλλίας, που συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων όλου του κόσμου

n4-paris
Εδώ και έξι χρόνια ο φωτογράφος Julien Scussel είχε αποκλειστική πρόσβαση στην παριζιάνικη ομάδα και τους παίκτες της. Κανένας φωτογράφος δεν έφτασε τόσο κοντά σε μια επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου, που αποτελείται από διεθνή αστέρια που πάντα ακολουθούνται από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Το αποτέλεσμα είναι μια ματιά στα παρασκήνια της ομάδας, που άλλαξε για πάντα τη διάσταση του εμβληματικού παριζιάνικου συλλόγου και το αποτύπωμά του στον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο. Από αυτό προέρχεται ένα μοναδικό στο είδος του coffee table book, που συγκεντρώνει μια σειρά από φωτογραφίες, που μοιάζουν με editorial μόδας και ξεπερνούν τις παραδοσιακές αθλητικές φωτογραφίες και το οποίο έγινε για λογαριασμό των φημισμένων εκδόσεων Assouline.

Για το μεγαλύτερο διάστημα το Παρίσι δεν είχε ποτέ ποδοσφαιρικό σύλλογο που να ανήκε πραγματικά στην ελίτ. Αυτό άλλαξε τελικά το 1970, όταν μια ομάδα επιχειρηματιών ολοκλήρωσε το σχέδιο συγχώνευσης της Paris FC και του Stade Saint-Germain σε έναν ενιαίο σύλλογο με το όνομα Paris Saint-Germain. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η PSG τράβηξε αμέσως τις συμπάθειες του παριζιάνικου πλήθους, το οποίο εκστασιάστηκε καθώς μπορούσε να αποκτήσει επιτέλους έναν σύλλογο που θα μπορούσε να διεκδικήσει εγχώρια τρόπαια. Λίγο μετά την άνοδο στη Ligue 1 το 1972, ο σύλλογος μετακόμισε στο θρυλικό Parc des Princes, το οποίο θα λειτουργούσε σαν το σπίτι τους μέχρι σήμερα.

Μετά τις σπουδές του στις πολιτικές επιστήμες, ο Julien Scussel αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην καριέρα του και να αφοσιωθεί στη φωτογραφία. Ασχολείται με την προσωπογραφία, το φωτορεπορτάζ, τη μόδα και τη διαφήμιση, οδηγείται από ανθρώπινες περιπέτειες και εμπνέεται καλλιτεχνικά από τον κινηματογράφο και την κλασική ζωγραφική. Πριν μετακομίσει στο Παρίσι, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και συχνά γύριζε διαφημιστικές καμπάνιες και πρακτορεία μοντέλων στις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική. Η φωτογραφική του αισθητική είναι οικεία, ακριβής και κομψή, δίνοντάς του τη δυνατότητα να συνεργάζεται στενά με διασημότητες και να συνεργάζεται με μια σειρά από καλλιτέχνες, αθλητές και πολιτικές προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο. Ο Scussel παρακολουθεί την ομάδα της Paris Saint-Germain μεταξύ Παρισιού και Ντόχα από το 2016, βυθίζοντας τον εαυτό του στην καθημερινή ζωή του συλλόγου, από προπονήσεις και οικογενειακές στιγμές μέχρι βασικούς εορτασμούς και θρυλικές νίκες.

Τίποτα δεν είναι συνηθισμένο σε αυτό το βιβλίο. Ο μύθος του διεθνούς ποδοσφαίρου, Πελέ μαζί με τον Γάλλο συγγραφέα και σεναριογράφο David Foenkinos – πιστός υποστηρικτής του συλλόγου – παρουσιάζουν αποκλειστικές πληροφορίες και εικόνες, που προκαλούν κάθε είδους συναισθήματα σελίδα μετά τη σελίδα. Συγγραφέας, σεναριογράφος, σεναριογράφος και μουσικός, ο David Foenkinos στην πρώτη γραμμή της γαλλικής λογοτεχνικής σκηνής από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Εχει σκηνοθετήσει και συνεισφέρει σε μια σειρά ταινιών, όπως το Jalouse (2017) και το I Feel Better (2018), και είναι συγγραφέας περισσότερων από δώδεκα μυθιστορημάτων, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων Delicacy (2011) καθώς και Vers la beauté (2018) και Deux soeurs (2019). «Το έργο υπόσχεται να είναι μια μακροπρόθεσμη εικόνα του συλλόγου. Φυσικά οι παίκτες φωτογραφίζονται συχνά. Σε αυτό το επίπεδο φήμης, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους γίνεται δημόσια. Αλλά εδώ το έργο είναι μοναδικό, λόγω του καλλιτεχνικού του σκοπού. Ορισμένες λήψεις προσφέρουν μια κοντινή ματιά, ακριβώς όπως ένας πίνακας ζωγραφικής. Σε ορισμένες φωτογραφίες οι παίκτες γίνονται μυθολογικά πρόσωπα. Ο φωτογράφος Julien Scussel προσέχει τα σώματα και τις φλέβες όπως τα γλυπτά των Θεών του Ολύμπου» γράφει ο Foenkinos.

Μόνο στο Παρίσι οι τέχνες και ο αθλητισμός εμφανίζονται τόσο συμπληρωματικά. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια η Παρί Σεν Ζερμέν έχει γίνει ένα σύμβολο της σύγχρονης κουλτούρας, ένας σύλλογος της νέας γενιάς που λάμπει πέρα ​​από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και στη φαντασία όλων. Από το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τόκιο και τη Ντόχα, περιλαμβάνονται όλες οι εμβληματικές φιγούρες που συνέβαλαν στη φήμη του συλλόγου: Μπέκαμ, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι, Νεϊμάρ Τζούνιορ, Μέσι και Μπαπέ.

Περιορισμένο σε 1.000 αριθμημένα αντίτυπα, αυτός ο όμορφα επιμελημένος τόμος είναι χειροποίητος και αναδεικνύει τους παίκτες, τους αγώνες και τις βασικές νίκες του συλλόγου. Φινιρισμένο και τυλιγμένο στο χέρι, διατίθεται σε μια εξαιρετική θήκη που το καθιστά ένα μοναδικό λεύκωμα. Είναι διαθέσιμο στα αγγλικά και στα γαλλικά από τις εκδόσεις Assouline και το Assouline.com στην τιμή των 1.050 ευρώ.

Κλείσιμο
Εισαγωγική Φωτογραφία: Kylian Mbappé και Neymar Jr στα αποδυτήρια, μετά την πρόκριση στον τελικό του Champions League, Λισσαβώνα 2020
Φωτογραφίες: ©Julien Scussel
Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης