ΥΠΕΝ: 77 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντικές δράσεις μέσω του Πράσινου Ταμείου

ΥΠΕΝ: 77 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντικές δράσεις μέσω του Πράσινου Ταμείου

Με αποφάσεις του ΥΠΕΝ εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί του 2023 για τα προγράμματα Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου, Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις και Προστασία-αναβάθμιση Δασών

ypen
Ποσά συνολικού ύψους 77 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη διάρκεια του 2023, μέσω του Πράσινου Ταμείου για δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα με τρεις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα εγκρίθηκε το μέρος των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου, για φέτος, τα οποία αφορούν Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου, Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις καθώς και την Προστασία και Αναβάθμιση Δασών.

Ειδικότερα, με την πρώτη απόφαση εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ύψους 35.195.199,88 ευρώ για το έτος 2023, για την υλοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» από τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση δράσεων για την προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, για την εξισορρόπηση της επιβάρυνσης που προκαλείται από τη διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών και αλλαγών χρήσης καθώς και η χρηματοδότηση παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πόλεων με ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων.

Κλείσιμο
Από τα 35,2 εκατ. ευρώ, τα 17,72 εκατ. ευρώ αφορούν συνεχιζόμενα έργα και τα 17,47 εκατ. ευρώ τον Άξονα «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νύχτα αγωνίας σε Τουρκία και Συρία από τους σεισμούς - Κραυγές, δάκρυα και πάνω από 4.300 νεκροί

Στον τάκο του Survivor All Star ο Σώζων και η Μαριαλένα και το... κακό το μάτι - Δείτε βίντεο

Εμφανίστηκε μετά από 35 ημέρες ο Κιμ και ζήτησε ενίσχυση της «πολεμικής ετοιμότητας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης