Τέλη κυκλοφορίας: Πινακίδες και τέλη ΙΧ «με τον μήνα» από τον Απρίλιο

Τέλη κυκλοφορίας: Πινακίδες και τέλη ΙΧ «με τον μήνα» από τον Απρίλιο

Για… εκλογές και «Πάσχα στο χωριό» - Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών - Πότε και ποιους συμφέρει

teli_kukloforias
Νωρίτερα από ποτέ, θα μπορέσουν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες oχημάτων, να πάρουν πινακίδες και να κινήσουν  τα οχήματα που είχαν θέσει μέχρι πέρυσι σε ακινησία, πληρώνοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, χωρίς καμία προσαύξηση και μόνον για όσους μήνες αυτοί επιλέξουν.

Η διορία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2023 λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr όμως στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τη δυνατότητα να ανοίξει η πλατφόρμα MyCar της ΑΑΔΕ πριν τα μέσα Απριλίου ει δυνατόν, ώστε να δώσουν δικαίωμα άρσης ακινησίας και πληρωμής τελών κυκλοφορίας «με το μήνα».

Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος να μετακινηθεί για να κάνει «Πάσχα στο χωριό», καθώς φέτος πέφτει 16 Απριλίου. Αν καταστεί εφικτό, η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει από τη Μεγάλη Εβδομάδα ή και την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου). Στην περίπτωση αυτή, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συμπέσει και με τις εκλογές.

Μέχρι πέρυσι το μέτρο φαινόταν χρήσιμο κυρίως για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τον Ιούνιο , ενώ το 2020 είχε ισχύσει από Ιούλιο. Εφέτος όμως οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορέσουν να τα κυκλοφορήσουν και να «αποδράσουν» και στις αργίες του Πάσχα, αλλά και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς -αργία η οποία μεταφέρεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr όμως, υπάρχουν και τεχνικές δυσκολίες που θα ληφθούν υπόψιν: το νωρίτερο που κατέστη ποτέ τεχνικά εφικτό να ανοίξει η πλατφόρμα για τα «Τέλη με το μήνα» ήταν πέρυσι στις 18 Απριλίου –παλαιότερα άνοιγε μετά την Πρωτομαγιά ή και του Αγίου Πνεύματος ακόμα!

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσαν σοβάδες από πολυκατοικία και τραυμάτισαν πεζό στην Πάτρα - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

ΗΠΑ και Γερμανία ξεπέρασαν το αδιέξοδο και ετοιμάζονται να στείλουν βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία

Survivor All Star: Οι 4 του τάκου και το… σίριαλ των κρυφών συναντήσεων – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης