Ομόλογα: Δυναμικά ξεκίνησε το 2023 – Ρεκόρ $600 δισ. για πωλήσεις χρέους παγκοσμίως

Ομόλογα: Δυναμικά ξεκίνησε το 2023 – Ρεκόρ $600 δισ. για πωλήσεις χρέους παγκοσμίως

Σχεδόν κάθε κλάδος της αγοράς νέων εκδόσεων ανθεί - 3,5 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό Δημόσιο - «Πρεμιέρα» σήμερα και για τις εγχώριες τράπεζες

omologa
Δυναμικά και με το «δεξί» ξεκίνησε το 2023 για τις αποδόσεις των ομολόγων, τροφοδοτώντας μία άνευ προηγουμένου πώληση χρέους τόσο από κράτη όσο και από εταιρείες σε όλον τον κόσμο, που ξεπερνά το μισό τρισ. δολ.

Από τις ευρωπαϊκές τράπεζες μέχρι τις εταιρείες στην Ασία και τις χώρες των αναπτυσσόμενων χωρών, σχεδόν κάθε κλάδος της αγοράς νέων εκδόσεων ανθεί, εν μέρει χάρη σε ένα ράλι που είδε τα παγκόσμια ομόλογα όλων των κατηγοριών να αυξάνονται κατά 4,1% στην έναρξη της χρονιάς, καταγράφοντας μάλιστα την καλύτερη απόδοση από το μακρινό 1999.

Οι δανειολήπτες που θέλουν να αντλήσουν νέα χρηματοδότηση συναντούν επενδυτές με μια φαινομενικά ακόρεστη όρεξη για αγορά χρέους, εν μέσω ενδείξεων ότι ο πληθωρισμός κατεβάζει ταχύτητα και οι κεντρικές τράπεζες θα σταματήσουν την αυστηρή νομισματική σύσφιξη.

Για πολλούς, τα περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος φαίνονται ολοένα και πιο ελκυστικά αφού η περασμένη χρονιά οδήγησε τις αποδόσεις στα υψηλότερα από το 2008, ειδικά καθώς η προοπτική μιας επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας προσφέρει τη δυνατότητα για περαιτέρω κέρδη.

Η υπερβολική ζήτηση, οι νέες εκδόσεις και οι μεγαλύτερες εισροές σε αμερικανικά ομόλογα τους τελευταίους 17 μήνες συνέβαλαν στο να γίνει ο φετινός δανεισμός του Ιανουαρίου ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη με τη μέθοδο του... ριφιφί σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Φυλάκιση 20 μηνών με αναστολή σε 88χρονο οδηγό που παρέσυρε ζευγάρι στον Βόλο

Το viral βίντεο της Σακίρα που επικρίνει τη μητέρα του Πικέ: «Δεν ακολουθώ ξανά τη συμβουλή σου!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης