ΡΑΕ: «Πράσινο» στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για το αιολικό των 79,8 MW στο Μαρμάρι

ΡΑΕ: «Πράσινο» στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για το αιολικό των 79,8 MW στο Μαρμάρι

Η ΡΑΕ χορήγησε τη βεβαίωση παραγωγού ειδικού έργου, δικαιώνοντας την εταιρεία-Θα κατασκευαστεί ανεξάρτητη διασύνδεση με την Αττική

aioliko-parko-2
Η ΡΑΕ έδωσε το «πράσινο φως» για το νέο αιολικό project των 79,8 MW το οποίο προγραμματίζει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην περιοχή της Εύβοιας.

Πρόκειται, ειδικότερα, για αιολικό πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 79.8 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 79.8 MW στη θέση Λογκάκι-Λεκάνη-Ξεροπούσι-Πολυρέμα-Λυκούρδι της Δημοτικής Ενότητας Καρύστου, Μαρμαρίου, του Δήμου Καρύστου. Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα που βρίσκονται υπό κατασκευή ή σχεδιασμό στο πλαίσιο του κολοσσιαίου επενδυτικού προγράμματος στον τομέα των ΑΠΕ που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Η εταιρεία είχε υποβάλει στις 2 Ιουνίου 2021 στην Αρχή αίτηση για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού Ειδικών Έργων για το συγκεκριμένο project, ενώ στη συνέχεια είχαν εκφραστεί ορισμένες αντιρρήσεις επί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της έκτασης που πρόκειται να εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην απόφαση της Αρχής, «η εξέταση των αντιρρήσεων παρέλκει, καθώς τα θέματα αυτά εξετάζονται κατά τη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, σε μεταγενέστερο στάδιο από την έκδοση βεβαίωσης παραγωγού, από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η 47χρονη είχε καταγγείλει τον 50χρονο δύο ημέρες πριν το έγκλημα στο Μοσχάτο

Απατημένος σύζυγος πυροβόλησε τον εραστή της γυναίκας του στην Καρδίτσα

Survivor All Star: Οι τέσσερις του τάκου και η… βόμβα της Μαριαλένας – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης