Market Pass: Πώς θα λάβετε το 100% της ενίσχυσης - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Market Pass: Πώς θα λάβετε το 100% της ενίσχυσης - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το «μυστικό» του Market Pass: Τι να ελέγξετε πριν την αίτηση

marketpass
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αίτηση για Market Pass.

Το κινητό τηλέφωνο είναι το μεγάλο «μυστικό» για να πάρει ο εκάστοτε ωφελούμενος όλο το ποσό που του αναλογεί. Στο έκτακτο επίδομα τροφίμων, όσοι επιλέξουν -ή δεν έχουν άλλη επιλογή- να πιστωθούν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό που θα δηλώσουν στην αίτηση, θα πάρουν μόνο το 80%. Οι μεγάλοι χαμένοι του Market Pass θα είναι εκείνοι που δεν έχουν κινητό που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές.


Πώς θα τσεκάρετε αν έχετε NFC σε Android

Για τα κινητά Android πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του κινητού και στην αναζήτηση πατάτε «NFC». Αν διαθέτει η συσκευή σας την τεχνολογία, τότε θα σας βγάλει αυτόματα την επιλογή. Μπορείτε να μπείτε στη συνέχεια στην επιλογή που σας βγάζει και να δείτε αν είναι ενεργοποιημένο.

Πώς θα δείτε το NFC σε iPhone

Στα iPhone εξαρτάται με το πόσο παλιό είναι το κινητό σας και ποιο IOS έχει. Πιο αναλυτικά:

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα Apple ID στο επάνω μέρος του μενού. Θα δείτε εκεί ή μία λίστα με συσκευές συνδεδεμένες στο Apple ID σας (π.χ. iPad) ή απλά και μόνο το κινητό σας. Κάνετε κλικ στο κινητό και εκεί θα δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σημειώνετε ότι θα πρέπει να έχετε iOS 11 ή νεότερη έκδοση. Αν δε, έχετε κατεβάσει το Fuel Pass θα σας το δείξει αυτόματα στη συγκεκριμένη ενότητα.


Πριν κάνετε την αίτηση, λοιπόν, καλό θα είναι να ελέγξετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα σε POS. Εάν δεν έχετε εναλλακτικές, τότε θα πρέπει να προσέξετε να μην επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα για να μην έχετε καθυστερήσεις και λάθη για την πληρωμή σας.

Κάθε πότε θα μπαίνει το Market Pass

Κλείσιμο
Από το τέλος του Φεβρουαρίου 2023 θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές οι οποίες και θα ολοκληρωθούν 6 μήνες μετά, δηλαδή τον Ιούλιο του 2023. Οι καταβολές στην ψηφιακή κάρτα θα γίνονται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο -δηλαδή θα «σπάσει» το ποσό σε δυο δόσεις- και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Πόλα Αμπντούλ πήγε το Photoshop σε άλλο επίπεδο - Μοιάζει με 16χρονη

Πόπη Τσαπανίδου: Παραιτήθηκε αιφνιδίως από το OPEN

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ - Λέκκας: Πολύ πιθανό να υπάρξει μια πολική βόμβα και στην Ελλάδαa
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης