Μήνυμα Πάιατ στους Αμερικανούς επενδυτές για ευκαιρίες στον ελληνικό ενεργειακό τομέα

Μήνυμα Πάιατ στους Αμερικανούς επενδυτές για ευκαιρίες στον ελληνικό ενεργειακό τομέα

Τι είπε ο αρμόδιος για θέματα Ενεργειακών Πόρων υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ στο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link στην Νέα Υόρκη

pyatt
«Oι ευκαιρίες αφθονούν στον ελληνικό ενεργειακό τομέα» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε στους διεθνείς επενδυτές ο αρμόδιος για θέματα Ενεργειακών Πόρων υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, κατά την ομιλία του στο ετήσιο ελληνικό επενδυτικό συνέδριο της Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Ο Αμερικανός υφυπουργός έκανε αναφορά στα κίνητρα του Νομοσχέδιου για την Μείωση του Πληθωρισμού (Inflation Reduction Act), σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι ένας σταθερός εταίρος των ΗΠΑ που θα συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και ενεργειακή μετάβαση. «Τώρα που η Ρωσία απέδειξε μια για πάντα ότι είναι ένας αναξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρόσβαση σε προμήθειες από όλο τον κόσμο, είναι πιο κρίσιμος από ποτέ. Αμερικανοί προμηθευτές LNG και πάροχοι υπηρεσιών έχουν αυξήσει τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάιατ υποστήριξε ότι η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο κατέστη δυνατή χάρη σε μακροχρόνιες επενδύσεις σε έργα όπως η Διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας, ο τερματικός σταθμός LNG της Ρεβυθούσας και ο Διαδριατικός Αγωγός.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κυνηγητό e-αποδείξεων για έκπτωση φόρου έως 2.300 ευρώ

Από την Ντόχα, στις φυλακές του Σαιν-Ζιλ η Καϊλή - Οι κατηγορίες, οι ποινές και τα ερωτήματα

Φιλίνη VS Μπάρμπα: Το τρολάρισμα και η κόντρα χρόνια δεν κοιτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης