Η Γερμανία κινδυνεύει με έλλειψη λιγνίτη τους επόμενους μήνες

Η Γερμανία κινδυνεύει με έλλειψη λιγνίτη τους επόμενους μήνες

Τα σοβαρότερα προβλήματα αναμένονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο – Τον Απρίλιο, οπότε και θα κλείσουν οι τελευταίοι πυρηνικοί σταθμοί, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι ακόμη πιο σημαντική 

lignitis_diadromi
Ανησυχία για την ενεργειακή επάρκεια της Γερμανίας και της Πολωνίας εκφράζουν για πρώτη φορά οι ευρωπαϊκοί φορείς εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Η αύξηση στη χρήση λιγνίτη προκαλεί τον κίνδυνο έλλειψης, με τα σοβαρότερα προβλήματα να αναμένονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, τα αποθέματα λιγνίτη προκαλούν ανησυχία στους ευρωπαϊκούς φορείς. Στην Πολωνία, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό όμιλο δικτύων Entsoe, δεν θα πρέπει να γίνει υπερβολική χρήση λιγνίτη τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας.

Η Γερμανία καταναλώνει τώρα πολύ περισσότερο λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ό,τι πριν από λίγους μήνες, καθώς προσπαθεί να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό αέριο. Όταν κλείσουν και οι τελευταίοι πυρηνικοί σταθμοί, τον Απρίλιο, επισημαίνει η εφημερίδα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη θα καταστεί ακόμη πιο σημαντική. Παράλληλα, μειώνεται ήδη η ισχύς των πυρηνικών σταθμών.

Σύμφωνα με τον όμιλο Entsoe, προβλήματα εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν επίσης η Γαλλία και η Ιρλανδία, ενδεχομένως και πριν από τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της αργής επαναλειτουργίας των γαλλικών πυρηνικών σταθμών και της απώλειας δυναμικότητας στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από πυρηνική ενέργεια στη Σουηδία και τη Φινλανδία.





Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστική κατάθεση γυναίκας που έχασε σύζυγο και παιδιά στο Μάτι - Έκλαιγαν στο ακροατήριο


Sun: Ατύχημα για τον Πούτιν - «Έπεσε στο σπίτι του από τις σκάλες και τραυματίστηκε»


«Δεν κρατάω κακία σε κανέναν», λέει ο παπάς Δημήτρης μετά την απομάκρυνσή του από τους Αγίους Ισιδώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης