Βόρειο Σέλας: Το απρόβλεπτο υπερθέαμα που αξίζει να ζήσει κανείς μια φορά στη ζωή του

Βόρειο Σέλας: Το απρόβλεπτο υπερθέαμα που αξίζει να ζήσει κανείς μια φορά στη ζωή του

Οι Νορβηγικές Νύχτες είναι μια εμπειρία που μένει για πάντα στη μνήμη. Ενα μαγευτικό φυσικό φαινόμενο και η κατάλληλη στιγμή για αυτό το ανεπανάληπτο μαγευτικό ταξίδι

Screenshot_89
Από το αρχιπέλαγος Λοφότεν στη Νορβηγία μέχρι την Αλάσκα, και από το δυσπρόσιτο Μούρμανσκ στη θάλασσα Μπάρεντς μέχρι την Ισλανδία, το aurora borealis φωτίζει και χρωματίζει αιφνίδια τις πολικές νύχτες. Ο εντοπισμός αυτού του άπιαστου φυσικού φαινομένου δεν είναι εύκολη υπόθεση – χρειάζεται ένας τέλειος συντονισμός χρόνου, τόπου και φυσικά τύχης.

Την ώρα που απολαμβάνεις ένα υπαίθριο υδρομασάζ δίπλα σε μια ξύλινη καμπίνα στα νησιά Λοφότεν, το Βόρειο Σέλας εμφανίζεται ξαφνικά. Μια παράσταση φωτός που προβάλλεται στον ουρανό, ένα φυσικό laser show από χρωματιστές κορδέλες σε πράσινο, κίτρινο, ροζ και μοβ. Ενα θέαμα που σε κάνει να νιώθεις τυχερός και προνομιούχος, το Πολικό Σέλας οφείλεται σε φορτισμένα σωματίδια που εκπέμπονται από ηλιακές καταιγίδες, περνούν από το μαγνητικό πεδίο της Γης και μόλις εισέλθουν στην ανώτερη ατμόσφαιρα αντιδρούν με αέρια και εκπέμπουν φως.

https://www.newmoney.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης